MOSI i Zlatarfest istog datuma u julu

Nova Varoš – MOSI i Zlatarfest održaće se letos u isto vreme, od 15. do 19. jula, odlučili su danas odbornici Skupštine opštine Nova Varoš na poslednjem zasedanju u ovom sazivu. Domaćini su doneli takvu odluku kako bi se izbegli organizacioni problemi i dupliranje troškova kojih bi bilo da su dve manifestacije organizovane odvojeno u standardnim terminima – početkom i krajem jula.

Novovarošani na MOSI u Priboju 2018. godine, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Кako se očekuje, na 57. Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama učestvovaće oko 2.500 sportista iz 35 gradova i opština sa tromeđe Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Nova Varoš je poslednji put bila domaćin 2008, takođe u izbornoj godini zbog čega je bilo dosta problema u samoj organizaciji.

-Bilo bi lepo da nam ceo jul protekne u sportsko-turističkim manifestacijama, ali to puno košta, pa je ne samo zbog toga, kompromis najracionalnije rešenje. Pred nama je dosta posla.Valja obezbedi smeštaj za najmanje 1.500 učesnika MOSI koji će ovde konačiti četiri dana, a očekujemo i dosta gostiju zbog Zlatarfesta. Prestoji nam i detaljna rekonstrukcija fudbalskog stadiona na Branoševcu, što će koštati više od 20 miliona dinara, kao i završetak fudbalskog terena na Zlataru- obrazložio je predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Narednih dana Opštinsko veće izabraće Organizacioni odbor MOSI koji će se delom baviti i Zlatarfestom. U lokalnoj vlasti tvrde da bi organizovanje dve manifestacije opštinu koštalo dodatnih pet miliona dinara, zbog čega bi morao da se radi i rebalans za čije usvajanje u ovom sazivu nema vremena.

Varoške novine i PP Media