Nagrade Novovarošanima na Festivalu amaterskih pozorišta

Prijepolje/Nova Varoš – Nagrade za novovaroške glumce na upravo završenom Festivalu amaterskih pozorišta Zapadne Srbije u Prijepolju. Predstava „Čuješ li, mama, moj vapaj?!“ Doma kulture „Jovan Tomić“ nagrađena je i za najbolju scenografiju, a priznanjem se okitio i reditelj.

Foto: Rade Prelić

Nebojša Radišić je najbolji glumac festivala. U predstavi „Čuješ li, mama, moj vapaj“ on je maestralno odigrao ulogu Radivoja, jednog od glavnih likova . Za najbolju scenografiju nagrađen je Stanko Nikačević, a Dragan Jakovljević za uspešan rediteljski postupak u realizaciji savremenog teksta.

Salih Turkmanović nagrađen je za najbolju mušku epizodnu ulogu. Nagradu je dobio za ulogu Luke u „Svadbi“, zajedničkoj predstavi domova kulture iz Nove Varoši, Prijepolja i Priboja, koja je premijerno izvedena krajem prošle godine. Ovoj predstavi pripalo je i specijalno priznanje za inicijatuivu udruživanja pozorišnog amaterizma tri opštine.

Foto: Rade Prelić

U konkurenciji za odlazak na republičku smotru amatera u Кuli, bilo je osam predstava, a za najbolju je proglašena predstva „Crna Кutija“ Amatersko pozorište „Janko Veselinović“ iz Bogatića. Selektor festivala Vladimir Putnik rekao je da su se posebno istakle predstave „Čuješ li, mama, moj vapaj“ Amaterskog pozorišta Doma kulture „Jovan Tomić“ iz Nove Varoši i „Crna kutija“ Amaterskog pozorišta „Janko Veselinović“ iz Bogatića, a nijanse su presudile da najbolja bude predstava iz Bogatića.

Predstva „Čuješ li, mama, moj vapaj?!“ Amaterskog pozorišta Doma kulture u Novoj Varoši premijerno je izvedena u julu prošle godine i prva je predstava ovog pozorišta nakon šest godina pauze. Rađana je po tekstu Vojislava Savića , a pored nagrađenog Nebojše Radišića u komadu igraju i Salih Turkmanović, Fehima Ibišbegović, Vladimir Dulanović, Radisav Tatović, Selma Hasović, Edin Hadžić i Julijana Jankov.

Varoške novine i PP Media