Nevladinim organizacijama u Prijepolju pre raspisivanja konkursa date smernice za kvalitetnije projekte

Prijepolje – Opština Prijepolje za finansiranje nevladinih organizacija, ove godine, u svom bubdžetu predvidela je 7,5 miliona dinara, dok je za verske zajednice namenjeno 2 miliona dinara.

Foto: Opština Prijepolje

Proteklih godina, prilikom pravdanja novca kod organizacija civilnog društva, uočene su brojne nepravilnosti, a kako se to ne bi ponovilo ove godine, pre raspisivanja konkursa uprličen je sastanak sa nevladinim sektorom i verskim zajednicama, gde su jasno date smernice i saveti radi uspešne realizacije projekata.

– Sastanak se organizovao u cilju davanja smernica, saveta i podrške udruženjima, kako se uočene nepravilnosti i slabosti u dosadašnjoj saradnji ne bi ponavljale, radi uspešne realizacije programa od javnog interesa. Svim učesnicima radionice je podeljen radni materijal, kao i materijal za pitanja upućena organizatorima sastanka, na koja će se odgovoriti blagovremeno – kaže načelnik Opštinske uprave Miodrag Ćubić.

Foto: Opština Prijepolje

Pored načelnika Opštinske uprave, sastanku su prisustvovali predsednik opštine Vladimir Babić, član Opštinskog veća zadužen za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama Zoran Petrić, interni revizor Alma Aljimi, predstavnica Komisije za sprovođenje konkursa Selma Serdarević i predstavnica Komisije za kontrolu trošenja sredstava budzeta dodeljenih udruženjima Snežana Kijanović.

PP Media