Nisu krivci negativci, već mediji koji su to objavili

“Čega se pametan stidi budala se ponosi”, ovom narodnom izrekom koja na najslikovitiji način objašnjava naizgled komplikovani mentalni proces koji se odvija u dve različite glave i zbog kojeg dolazi do transfera blama počećemo odgovor na uvrede javno iznesene od člana Opštinskog veća u Prijepolju Milana Gačevića na naš račun. Vođen ovom narodnom izrekom Gačević pokušava spasiti ukaljan obraz svog koalicionog partnera preko naših leđa. Međutim, pre nego što je istupio javno i preuzeo ulogu „drvenog advokata“ pa zatim optužio PP Mediu i Glas zapadne Srbije za navodnu hajku na Samira Tandira trebalo je samo da pročita tekst koji smo napisali i objavili na sajtu i sve bi mu bilo jasno, bar se nadamo da bi to njegov mozak mogao razumeti. Mi u tekstu nismo stali ni na čiju stranu, niti smo sudili ko je tu u pravu a ko nije, već smo samo preneli ono što je Micanović kazao i između ostalog naveo u svojoj krivičnoj prijavi dostavljenoj Osnovnom javnom tužilaštvu u Prijepolju. Takođe pre nego što je vest objavljena, onako kako to novinarski posao i struka nalažu, Glas zapadne Srbije je zatražio i čuo stav osoba koje je Micanović direktno prozvao odnosno Samira Tandira i Mersida Mekića i pružio im priliku da iznesu svoj odgovor, pa smo tek onda kada se čula i druga strana objavili vest.

Ovde izgleda nije važno što je, na osnovu svega iznetog, neko preko fantomske firme koja između ostalog nije ni registrovana za obavljanje medijskih usluga, prisvojio značajan novčani iznos, već je bitno što je ta vest izašla u javnost i predočena građanima Prijepolja. Razumemo mi da zna Milan Gačević da je napad najbolja odbrana i da sve čini kako bi preko kvazi televizije iz Novog Pazara zaštitio svog prijatelja i bacio maglu u oči javnosti, ali treba da zna da napadom na novinare neće ništa postići. Tužilaštvo i sud u zemlji Srbiji su nezavisni i rade svoj posao, što je Gačević na svojoj koži osetio nekoliko puta od kako je seo u većničku fotelju, pa će oni dati konačanu odluku da li je sve bilo po slovu zakona i na ovo što je poslednje isplivalo. Za sve iznete uvrede na naš račun PP Media će pravdu potražiti pred sudom i dati Milanu šansu da sve klevete i dokaže.

Dovođenje našeg medija u vezu sa bilo kojojm političkom strankom je krajnje neumesno, to što Gačević ima kompleks od pojedinih pa ih priviđa na svakom koraku je njegov problem. Mi smo potpuno nezavisni i otvoreni prema svakoj političkoj grupaciji pa i Novoj Srbiji či je Gačević lider. Sve lepe vesti i uspehe lokalne vlasti na svakom polju ćemo sa zadovoljstvom preneti i prezentovati gde god to možemo ali isto tako i sve one ružne stvari, koje bole pojedince i određenu grupaciju ljudi isto tako ćemo objaviti. Ne postoji novac zbog kojeg ćemo odstupiti od svoje misije i objektivnog informisanja građana, između ostalog to od nas čitaoci očekuju i zbog toga nam veruju. A vama ostavljamo da se bavite politikom i plivate u tom blatu.
Alem Rovčanin