Nova oprema za Dnevni centar „Frend“ u Prijepolju

Prijepolje – U okviru projekta „Unapređenje rada Dnevnog centra za decu i mlade sa  problemima u ponašanju na području opstine Prijepolje”,  koji realizuje Uduženje Nova vizija u partnerstvu sa Centrom za socijalni rad opštine Prijepolje, a finansira Evropska unija zajedno sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO Plus, za potrebe Dnevnog boravka nabavljna su tri nova računara, lap top i televizor u ukupnoj vrednosti od skoro 400 hiljada dinara.

Foto: A.Rovčanin

Pored tehničkog opremanja, projekat predviđa i Program psihosocijalne podrške deci, mladima i porodici koji obuhva organizovanje razvojno edukativnih radionica, pozorišta za socijalne promene, preventivne programe i rad sa roditeljima, kako bi se povećale socijalne sposobnosti i socijalna integracija rizičnih grupa kod dece i mladih i usvojila strategija nenasilne komunikacije i počela njena primena u svkadnevnom životu.

-Jedna od aktivnosti projekta jeste i opremanje Dnevnog centra. Oprema koja se do sada koristila je dotrajala, i mi smo našli način da Dnevni centar značajno bolje opremimo. U okviru projekta donirali smo tri kompjutera, sa slušalicama, jedan televizor i lap top, što će u značajnoj meri poboljšati uslove za boravak korisnika i olakšati im realizaciju aktivnosti koje ovde sprovode – kaže ispred NVO “Nova vizija” Mirsad Duran.

Foto: PP Media

Direktorka Centra za socijalni rad u Prijepolju Rada Divac, naglasila je da će realizacija ovog projekta doprineti jačanju kapaciteta ustanove na čijem je čelu.

– Program Dnevnog centra funkcioniše od 2009. godine i mnogo dece je prošlo kroz njega. Ovde ne dolaze samo deca sa problemima u ponašanju, ovde dolaze i sva druga deca i mladi koji žele da nauče neke druge socijalne veštine koje su vrlo bitne i uvek biramo saradnike koji poseduju znanje i imaju kapacitet da bi mogli te programe da realizuju na pravi i kvalitetan način – ističe direktorka Divac.

Na značaj udruživanja javnog i nevladinog sektora, za opšte dobro svih građana Prijepolja ukazao je i predsednik opštine Drago Popadić, koji je zajedno sa većnikom zaduženim za socijalna pitanja Markom Šljukićem, prisustvovao konferenciji za medije.

Foto: A.Rovčanin

– Nova vizija godinama unazad podržava mlade u svim sferama društva. Kroz više različitih programa organizovali su niz edukacija, seminara sada su najavili i izlete i sve to poboljšava uslove života mladih u Prijepolju – naveo je između ostalog prvi čovek opštine.

Tehničko opremanje Dnevnog boravka i unapređenje kvaliteta usluga, kao i sprovođenje programa psihosocijalne podrške deci i mladima sa problemima u ponašanju, uz izradu i donošenje akcionog plana Dnevnog boravka 2023–2025, samo su deo projekta “Unapređenje rada Dnevnog centra za decu  i mlade sa  problemima u ponašanju na području opstine Prijepolje”, koji sprovodi NVO Nova vizija u partnerstvu sa Centrom za socijalni rad, i finansijku podršku Evropske unije i Vlade Srbije.

PP Media