Nova Varoš: Centar za socijalni rad 7 meseci bez lifta (video)

Lift u zgradi gde se nalazi Centar za socijalni rad u Novoj Varoši ne radi već sedam meseci. Prostorije su na četvrtom spratu, pa je korisnicima usluga centra otežan pristup. Iako su korisnici centra i mnoga lica koja su stara ili se teško kreću, osposobljavanje lifta i dalje nije prioritet za prijepoljski Osnovni sud koji bi trebalo da se stara o ispravnosti lifta.

Osamdesetdvogodišnji Milisav Kuzeljević iz novovaroškog sela Negbina zbog bolesti i godina otežano se kreće, međutim po porodični dokument morao je doći do Centra za socijalni rad. On kaže da se do 4 sprata, gde se centar nalazi, odmarao više puta te da mu je dobrih dvadeset minuta trebalo da stigne do njih.

– Ovo je strašno, lift ne radi, o nama starima niko ne vodi računa da li možemo da se dođemo do vrha zgrade – zadihano priča Milisav i dodaje da je za njega lakši deo puta bio stići do grada iz sela udaljenog 15 – tak kilometara od Nove Varoši nego izaći do 4 sprata Centra za socijalni rad.

Milisav Kuzeljević (82) iz Negbine, foto: www.ppmedia.rs


Pored Centra za socijalni rad svoje prostorije u ovoj zgradi ima i Nacionalna služba za zapošljavanje, Služba za katastar nepokretnosti i Osnovni sud iz Prijepolja koji bi na osnovu potpisanog Sporazuma o učešću plaćanja troškova održavanja lifta trebalo da brine o njegovoj ispravnosti.

I ako svakog meseca sudu uredno plaćaju troškove održavanja lifta on ne radi, pa tako svi oni koji dolaze u pomenute institucije moraju stepenicama do njih, što u vrelim letnjim danima nije prijatno, naročito za stare.

Jelena Leković direktorka Centra za socijani rad foto: www.ppmedia.rs


Centar za socijalni rad ima više od 1800 korisnika, a njegova vrata svakodnevno otvori nekoliko desetina korisnika. Direktorka ove ustanove Jelena Leković kaže da se više puta pismeno i usmeno obraćala predsedniku prijepoljskog Osnovnog suda sa molbom da otkloni kvar međutim uzaludna su bila sva obećanja.

– Svaki put sam dobijala bledo obećanje da će se problem rešiti, uz konstataciju da oni imaju preče poslove od toga – tvrdi Jelena i dodaje da potpuno razume stara lica koja svekodnevno negoduju međutim da ona nije kadra da reši taj problem.
PP Media