Nova Varoš: Tehnička podrška SKGO za unapređenje planiranja i programskog budžetiranja

Nova Varoš – Svečano potpisivanje sporazuma o saradnji između SKGO i izabranih jedinica lokalne samouprave (JLS) u oblasti upravljanja imovinom i planiranja i programskog budžetiranja u organizaciji Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u okviru programa Exchange 5 održano je u sredu u Beogradu. U ime opštine Nova Varoš sporazum o saradnji za tehničku podršku u unapređenju planiranja i programskog budžetiranja potpisao je predsednik Radosav Vasiljević .

Sporazumom o saradnji definisana je podrška za ukupno 22 lokalnih samouprava u obliku paketa podrške namenjenih za poboljšanje usluga u upravljanju imovinom i planiranju i programskom budžetiranju.

Cilj ovog programa je da podrži reformu javne uprave u uspostavljanju efikasne administracije koja pruža usluge visokog kvaliteta građanima i privredi. Podrška u oblasti upravljanja imovinom usmerena je na podizanje finansijskih kapaciteta lokalne samouprave i konkurentnosti domaće privrede.

Konkurs za Pakete podrške u oblasti upravljanja imovinom raspisan je okviru Programa Exchange 5. Program Exchange 5 finansira Evropska unija iz sredstava IPA 2014, a sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) u saradnji sa Ministarstvom finansija, Sektorom za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije i Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO) kao implementacionim partnerom.

Sporazumom o saradnji biće definisana podrška za 20 gradova i opština u obliku paketa podrške namenjenih za poboljšanje usluga u upravljanju imovinom, a četiri lokalne samouprave dobiće tehničku pomoć u planiranju i programskom budžetiranju.

Jedinice lokalne samouprave potpisnice Sporazuma o saradnji za pakete podrške namenjene poboljšanju usluga u upravljanju imovinom su:  Trgovište, Novi Pazar, Bela Palanka, Rača, Trstenik, Mionica, Crna Trava, Varvarin, Svilajnac, Vrnjačka Banja, Kikinda, Nova Varoš, Ljubovija, Prijepolje, Babušnica, Šabac, Beograd, Tutin, Sjenica i Gadžin Han.

Jedinice lokalne samouprave potpisnice Sporazuma o saradnji za tehničku podršku u unapređenju planiranja i programskog budžetiranja su: Nova Varoš, Kanjiža, Trstenik i Pančevo.

PP Media i RTVNP

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *