Novi sadržaji magnet za turiste

Turistički poslenici i hotelijeri na Zlataru spremno su dočekali letnju sezonu. Dobra poseta tokom maja najavljuje berićetno i leto, a kako bi broj turista nadmašio prošlu godinu, u Turističkoj organizaciji „Zlatar“ uvode nove i raznovrsne vanpansionske sadržaje.

Prvi je akva park čija bi izgradnja uskoro trebalo da započne na Zlatarskom jezeru. Moderan kompleks na vodi, zamišljen kao zabavni odnosno sportski poligon sa brojnim sadržajima, gradiće se u neposrednoj blizini Vizitorskog centra na Kokinom Brodu na površini od oko 1300 kvadrata. Sredstva za njegovu izgradnju od 4,6 miliona dinara obezbedili su Ministarstvo turizma i Opština Nova Varoš.

Za ljubitelje adrenalinskih sadržaja tokom ovog leta biće pušten u funkciju prvi zip-lajn u novovaroškom kraju. NJegova izgradnja, na još uvek nepreciziranoj lokaciji, u dužini od oko 1000 metara, koštaće oko 2,2 miliona dinara, a novac je opredeljen iz republičke kase uz manje učešće lokalne samouprave.

Turistička organizacija „Zlatar“ dobila je na konkursu Ministarstva turizma „zeleno svetlo“ i za projekat pod nazivom „Zlatovanje“. U njegovom fokusu je intenzivna i kontinuirana promocija potencijala novovaroškog kraja, a čitav program sprovodiće se u saradnji sa organizacijom „Srbija za mlade“.

– Reč je o konceptu aktivnog odmora na planini tokom letnjih meseci, na period ne kraći od sedam dana. Predah od letnjih vrelina, netaknuta priroda, gostoljubivi domaćini i pristupačne cene na Zlataru najbolja su alternativa odlasku na more, idealna ponuda porodičnog odmora, kao i šansa, posebno za mlade, da aktivno provedu letnji odmor i posete jednu od najlepših destinacija u Srbiji – pojašnjava v.d. direktor ovdašnje Turističke organizacije i upravnik „Panorame“ Branko Pucarević i dodaje da „Zlatovanje“ pruža optimalan paket kojim se ovdašnja planinska lepotica prikazuje kao idealno odredište za odmor i rekreaciju.

Inače, smeštajni kapaciteti na Zlataru već od sredine juna trebalo bi da budu maksimalno popunjeni. Radi se o oko 1.000 kreveta u nekoliko hotela, vila, apartmana, seoskih domaćinstava i objekata narodne radinosti. Ako je suditi po dosadašnjem bukingu, odlična poseta očekuje se u privatnom smeštaju, a zadovoljstvo ne kriju ni u poslovodstvu hotela „Panorama“ koji je pun do sredine septembra.

– Nakon polaznika rekreativne nastave, ekskurzija i individualaca iz zemlje i inostranstva koji su u hotelu boravili tokom aprila i maja, već za desetak dana smeštajne kapacitete popuniće sportisti. Smenjivaće se u grupama sve do jeseni, a na pripremama će boraviti odbojkaši, košarkaši, fudbaleri, rukometaši iz različitih delova zemlje, ali i iz regiona i Turske – kaže Pucarević, uz podatak da je u ovom objektu u prvom kvartalu 2018. ostvareno blizu 9.500 noćenja, što je za oko 40 posto više nego u istom periodu lane. -Turističku ekspanziju očekujemo naročito u drugoj polovini jula i tokom avgusta kada će se u Novoj Varoši održati niz tradicionalnih turističkih, kulturno-zabavnih, privrednih i stručnih skupova i manifestacija. Okosnicu svakako čini „Zlatarfest“, a pripreme za festival su već u toku. U saradnji sa lokalnom samoupravom, koja je pokrovitelj manifestacije, formiran je organizacioni odbor, a nadležna komisija raspisala je javnu nabavku za učesnike muzičko-zabavnog programa. Ukupan budžet za „Zlatarfest“ je oko tri miliona dinara, što će biti dovoljno da za goste i naše sugrađane priredimo raznovrstan program – dodaje Pucarević.
Izvor: Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *