Novovarošani vežbali sa „Aktivnom Srbijom“

Nova Varoš – Projekat Aktivnija Srbija nastavlja svoje putovanje, ovog puta karavan zdravlja došao je u jugozapadnu Srbiju, tačnije u Novu Varoš. Edukacija najavljena za 18.06. u 17;30 časova, održana je pred punim trgom raspoloženih građana svih generacija među kojima su najbrojnija bila deca, kao i pripadnice lepšeg pola. Tokom celog dana padala je kiša i tek negde oko 16 časova, oblaci su se razišli, sunce je osušilo trg taman pred početak treninga.

Tim Aktivnije Srbije sve pohvale upućuje Sportskom Savezu Nove Varoši na organizaciji , gostoprimstvu, kao i zainteresovanosti građana za sport i fizičku aktivnost, za koju su itekako zaslužni. Sportski savez Nove Varoši se ističe po brojnim aktivnostima koje sprovode tokom cele godine,a što se moglo videti po odličnom treningu koji su građani vrhunski uradili. Samo 5 % građana republike Srbije sprovodi trening tri puta nedeljno. Novo Varošani definitivno popravljaju tu statisiku.

Dušanka Ćirković sekretar sportskog saveza zajedno sa svojim timom Erminom Kurtovićem profesorom sporta i Mirjanom Tošić stručnim saradnikom priprema i realizuje ideje o podizanju svesti na značaj i ulogu sporta kako za profesionalne sportiste tako i za rekreativce. Dobru saradnju imaju sa Kancelarijom za mlade Nova Varoš , na čelu sa Aleksandrom Todorović realizovali su projekat „Teretana na otvorenom“. Na svečanom otvaranju „Teretane na otvorenom“ u prisustvu predsednika opštine Nova Varoš Radoslava Vasiljevića kao i drugih zvanica , veliku čast imao je mentor tima Aktivnije Srbije dr Vuk Stevanović koji se obratio prisutnim građanima. Ermin Kurtović je sa mladim sportistima Nove Varoši demonstrirao pravilno izvođenje vežbi.

– Mi smo prezadovoljni sa organizacijom treninga Aktivnije Srbije, ali sve što savez organizuje je odlično i narod se odaziva na sve manifestacije- izjavila je Elza Brajović, jedan od učesnika treninga.

Projekat je podržan od strane Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja,Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva zaštite životne sredine, a u svakom gradu sarađuje sa sportskim savezima.

Svi učesnici su dobili vredne poklone od partnera projekta: MERKUR- osiguranje koje je pripremilo za sve vežbače; majicu, ranac, kačket, magazin Wellife. VODAVODA je osvežila sve vežbače, , Hemofarm –MAGNETRANS je vežbače nagradio uzorkom magnezijuma koji je neophodan za oporavak posle treninga, Capriolo-Bike je podelio kataloge iz asortimana za leto.

Sledeći grad koji će posetiti caravan Aktivnije Srbije je Obrenovac 03.07. u 18 h na kojem će prvi put sprovesti trening Joga-balans . Prijavite se na www.aktivnijasrbija.rs i očekuje vas odličan trening,kao i pokloni iznenađenja.

Blic