Od ponedeljka, uz nova pravila, počinju da rade kafići i restorani

Obavezne mere po otvaranju ugostiteljskih objekata, najavljene za 4. maj, mnogim kafedžijama delimično će otežati rad. Biće potrebne mnogo veće mere zaštite i kontrola njihove primene.

Kafe Bronx od ponedeljka počinje sa radom, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

– U zatvorenom prostoru na jednog gosta idu tri i po metra kvadratna i jedno sedeće mesto, dok na otvorenom treba da bude dva i po metra – rekli su nam u Udruženju. – Na mestu predviđenom za goste, potrebno je da bude sredstvo za dezinfekciju ruku, sve na bazi alkohola. Dok će u toaletima biti poželjno da stoje beskontaktni dozer za ruke i ubrusi. S obzirom na to da gosti dolaze u restorane i kafiće da piju i jedu, neće biti u obavezi da nose maske i rukavice. Pri ulasku će morati da se dezinfikuju.

Pravila postoje i za same ugostitelje i njihove zaposlene. Među predlozima mera PKS, objašnjavaju nam ugostitelji, biće obavezne dezobarijere na svim ulazima.

– Svi oni koji su u servisnom i proizvodnom delu moraju da imaju zaštitne maske i rukavice, da dezinfikuju obuću, a radnici u servisnom delu uniforme će morati svakodnevno da peru na 90 stepeni i peglaju – navodi se u predloženim preporukama.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *