Odron kod Brodareva presekao put ka Crnoj Gori

Prijepolje – Sinoć oko tri sata posle ponoći u mestu Mili kod Brodareva, došlo je do velikog odrona kamena, koji se sručio na magistralni put koji vodi ka graničnom prelazu Gostun sa Crnom Gorom, zbog čega je saobraćaj u prekidu.

Odron kod Brodareva presekao saobraćaj ka Crnoj Gori, ustupljena fotografija

 – Pokrenulo se brdo usled obilnih padavina koje su pogodile ovaj kraj. Trenutno je onemogućeno odvijanje saobraćaja. Palo je oko 200 kubika kamenja na kolovoz kod ulaznog portala Žuti kuk iz pravca Brodareva. Ono što otežava ovaj problem jeste to što ima oko pet kubika velikih stena koje bageri ne mogu da pomere. Prinuđeni smo da pošaljemo specijalne mašine koje će prvo razbiti to kamenje, a zatim i ukloniti – kazao je za RINU, Alen Mušanović iz putarske firme Putevi Užice.

Zbog odrona koji je presekao put ka Crnoj Gori, nadležni apeluju da svi vozači koji kreću ka primorju koriste alternativni pravac preko graničnog prelaza Jabuka.

Normalizacija saobraćaja na ovom delu puta očekuje se tokom popodnevnih sati.

Inače, ovo je još jedna kritična tačka na putu ka primorju, gde je sa druge strane ovog tunela takođe došlo do velikog odrona zbog čega saobraćaj nekoliko dana nije bio u funkciji.

Rina i PP Media