Održan Dunav osiguranje Dan sporta u Priboju

Priboj – Plazma Sportske igare mladih u saradnji sa opštinom Priboj i Sportskim savezom iz Priboja  organizovale se  Dunav osiguranje Dan sporta u Priboju. Svečana ceremonija otvaranja i dodele medalja, po uzoru na olimpijske igre, započela je unošenjem baklje i paljenjem Plamena prijateljtsva na svečanoj bini.

Foto: SIM

Baklju prijateljstva sa maskotom Igara uneli su državni prvaci Lige malih šampiona iz 2023. godine, predškolci iz PU Neven.

Stefana Penezić učenica 4. razreda OŠ Desanka Maksimović izvela je himnu „Bože pravde“. Svečanost su ulepšeli i članovi novoosnovane Školske folklorne sekcije izvednom igre „Srbijanski vez“.

Foto: SIM

Deca osnovnih škola iz  Priboja takmičila se, u toku dana, u sportskoj igri, Lino  ” Između dve vatre”, kao i u Atletici (trka na 60m); Millennium Team Basket 3×3,Turnir u malom fudbal,Coca-Cola kupu, MIS Odbojci  a sve to u konkurenciji dečaka i devojčica.

Takmičenja su održana na sportskim terenima OŠ „Vuk Karadžić“ u Priboju.

Foto: SIM

Svečana dodela medalja upriličena je po završetku takmićenja. Medalje su urućivali ugledni sportski radnci i sportisti koji su ponikli u Priboju.

Dodeli medalja pobednicima u okviru Dunav osiguranje Dana sporta su prisustvovali i Lazar Rvović predsednk opštine Priboj, Marija Mihajlović predsednica Plazma SIM, državni sekretar Krsta Janjušević, arhijerejski namesnik pribojski protojerej stavrofor Marko Papić, doktor Harun efendija Eminagić,glavni imam medžilisa Priboj, predsednik Sportskog saveza Priboja Filip Komarica, Slobodan Popović sportski direktor Plazma Sim igara i Miodrag Gogić izvršni direktor Plazma SIM.

Foto: SIM

U ime grada domačina okupljnima se obratio Filip Komarica predsednik Sportskog saveza Priboj. Marija Mihajlović predsednica Sportskih igara mladih zahvalila se gradu Priboju  na podršci, i tom prilikom izrazila zadovoljstvo na velikom odzivu dece, posebno ističući  iskazanu borbenost i takmičarski duh malih SIMovaca iz Priboja.

„Ono što Sportske igre mladih čini posebnim u odnosu na druga sportska takmičenja je to što na našim takmičenjima nije prioritet rezultat već vaš osmeh. Zato nam je izuzetno drago kada vas baš kao i večeras  vidimo sa osmehom na licu, bez obzira na to na kom  ste meslu završili vaše današnje takmičenje. Jedna od životnih vrednosti koje promovišu naše igre je i Fer – plej,  šta to znači :  znači da poštujete pravila  igre, u životu pravila ponašanja, da cenite svoj, ali i da maksimalno  uvažavate i integritet vaših suparnika. Da se ne uznesete u pobedi i da iz svakog poraza i pobede izvečete zaključak, koji će vas učiniti boljim ljudima“ izjavio je Slobodan Popović sportski direktor Plazma SIM.

Foto: SIM

Dunav osiguranje Dan sporta u Priboju obeležila je  i kampanja „Pružam ruku, ne podmećem nogu“.

Kampanja je usmerena na decu i na odrasle – roditelje, trenere, učitelje, nastavnike. Osnovni cilj kampanje je promocija društveno odgovornih vrednosti kao što su poštovanje, solidarnost, druženje, sigurnost i poverenje

Ne postoje deca sa posebnim potrebama postoje posebna deca sa običnim potrebama.

U skladu sa tim vrednostima na svečanoj ceremoniji dodeljeno je i jedno posebno priznanje „Nagrada za fer plej“ ekipi „Sundjer Bob“, učiteljica Danijela Drčelić. Ekipa „Sundjer Bob“ nesebično podržava Bogdana, svog posebnog drugara iz odeljenja.

Na kraju programa održan je vatromet i koncert Pedje Jovanovića.

PP Media