Opština Nova Varoš nagrađuje najuspešnije đake i studente

Nova Varoš – Opština Nova Varoš raspisala Кonkurs za dodelu novčanih nagrada najuspešnijim studentima i učenicima povodom 1. novembra Dana opštine.

Foto: A.Rovčanin

– Prijavni formular se može preuzeti na sajtu opštine, a kriterijumi za dodelu nagrada najuspešnijim studentima su: da su redovni studenti druge godine i viših godina studija – osnovnih akademskih studija i diplomskih akademskih studija (master), na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, koji su školsku 2021/2022 godinu upisali na teret budžeta Republike Srbije, odnosno koji su školske 2020/2021 godine završili osnovne akademske studije i diplomske akademske studije (master) na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, koji su ostvarili prosečnu ocenu iz prethodne godine studija, odnosno zadnje godine studija, najmanje 9,00 i koji su položili sve ispite iz prethodnih godina studija, koji nisu gubili godinu tokom studija,koji nemaju više od 26 godina života i koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Nova Varoš – navodi se u saopštenju Opštinske uprave. 

Uslovi za učenike osnovnih i srednjih škola su da su nosioci Vukove diplome ili da su u prethodnoj školskoj godini na okružnom ili republičkom takmičenju osvojili jedno od prva tri mesta i da  imaju prebivalište na teritoriji opštine Nova Varoš.

Кonkurs je otvoren do 21.10.2021. godine a prijave se predaju na pisarnici Opštinske uprave Nova Varoš ili poštom. Pravo učešća imaju najuspešniji studenti i đaci čije mesto prebivališta je na teritoriji opštine Nova Varoš. Sve dodatne informacije mogu se pronaći na opštinskom sajtu www.novavaros.rs.

PP Media