Opština Priboj i ove godine nagrađuje najbolje studente

Priboj – Opština Priboj raspisala je konkurs za dodelu novčanih nagrada najuspešnijim studentima državnih fakulteta. Za nagradu koja se dodeljuje povodom Dana opštine mogu konkurisati studenti koji su upisani prvi put u tekućoj godini na studije prvog ili drugog stepena, čije se školovanje finansira iz republičkog budžeta, i koji imaju državljanstvo Republike Srbije. Rok za podnošenje potrebne dokumentacije je 15. decembar, a iznos nagrade utvrdiće Opštinsko veće.

Ilustracija, foto: A.Rovčanin

-Pravo na dodelu novčane nagrade za talentovane studente ostvaruju akademci koji imaju najmanje tri godine osnovnih akademskih studija, odnosno koji su ostvarili 120 ESB bodova, ili studenti master akademskih studija – ističe se u javnom pozivu pribojske Opštinske uprave.

-Pravo na dodelu opštinskih novčanih priznanja ostvaruju studenti koji su tokom studiranja ostvarili prosečnu ocenu devet, oni koji su u kontinuitetu upisivali godine studiranja na teret budžeta, imaju prebivalište na teritoriji opštine Priboj najmanje pet godina, i koji nisu u radnom odnosu – kažu u Opštini.

Prispele prijave razmatraće Opštinsko veće, a sve bliže informacije vezane za javni poziv mogu se naći na zvaničnom sajtu Opštine, www.priboj.rs.

Opština Priboj već godinama unazad dodeljuje novčane nagrade zaslužnim studentima, u značajnim finansijskim iznosima, a kako bi ta novčana sredstva bila što veća, povodom opštinskog praznika ne organizuju se bilo kakve druge svetkovine i manifestacije.

PP Media