Opština Prijepolje i građani udruženim sredstvima saniraju putne pravce

Prijepolje – Privremeni organ Opštine Prijepolje je doneo odluku o raspisivanju javne nabavke za rehabilitaciju 13 putnih pravaca, koji će biti sanirani zajedničkim sredstvima građana i opštine, kao i za rešavanje problema površinskih voda na putu u Ivanju.

Ilustracija, foto: A.Rovčanin

Kao i prošle godine, opština Prijepolje nastavlja da, zajedno sa građanima sanira putne pravce. Na svaki uloženi milion dinara građana, opština će uložiti dva, tako da je Privremeni organ doneo odluku da se raspiše javna nabavka za rehabilitaciju 13 putnih pravaca, za šta će iz budžeta biti opredeljeno nešto više od 24 miliona dinara.

-U planu je nastavak asfalta prema Boretinom brdu, zatim od Haluga prema Balićima, put Grdelovina prema Žigovićima, od tunela prema podvožnjaku u Stranjanima; put u Rasnu;  u Brodarevu, Boretino brdo-Gojakovići; od farme Korugića ka groblju; u Miljevcima ka Petrićima i Špicama;  od magistrale do N.Kozice  i od Jagnjila do Tumbula u Zavinograđu; u Potoku; Oroovac- Rogušje; od Medrese prema Gračanici u Kruševu- pojasnio je član Privremenog organa Predrag Čičić.

-Ovo je dobra praksa koju ćemo mi predložiti i budućoj vlasti koja bude dogodine konstituisana da ovo postane jedno pravilo i princip. Da gde god budu građani izrazili spremnost da sopstvenim sredstvima učestvuju u rehabilitaciji postojećih putnih pravaca da opština izađe u susret takvim zahtevima i da kroz zajedničko obezbeđenje sredstava dođemo do značajnijih iznosa koji će unaprediti našu putnu infrastrukturu – izjavio je nakon sednice predsednik Privremenog organa Izudin Šantić.

Predsednik Privremenog organa Izudin Šantić, foto: PP Media

Takođe, članovi Privremenog organa doneli su odluku o raspisivanju javne nabavke za rešavanje problema površinskih voda u Ivanju u vrednosti od oko 610.000 dinara. Doneta je i odluka da se prihvati donacija od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u vidu 20 laptopova  kao i da se opštinski kombi dobijen od Ministarstva za brigu o selu, ustupi na dva dana Kancelariji za mlade, za potrebe odlaska na seminar u Vraneša.

PP Media