Pare iz opštinskog budžeta dobilo 16 sportskih klubova

Nova Varoš – Opština će ove godine sport u Novoj Varoši podržati sa ukupno 22 miliona dinara, a na sredstva iz budžeta moći će da računaju lokalni Sportski savez i 16 klubova.

Ilustracija, foto: A.Rovčanin

Odlukom Opštinskog veća, a na predlog nadležne komisije za raspodelu sredstava u oblasti sporta, formirane rešenjem predsednika opštine Radosava Vasiljevića, od planiranih 22 miliona dinara, 21 milion će biti izdvojen za redovne programske aktivnosti lokalnih sportskih organizacija, dok će milion dinara biti utrošeno na posebne projektne aktivnosti, među kojima su i školska olimpijada , takmičenje u plivanju i beba u puzanju i druge slične sportske manifestacije.

Najviše para iz opštinske kase, baš kao i prethodnih nekoliko godina, dobiće Sportski savez Nove Varoši. On će moći da računa na 4,2 miliona dinara, što je 20 odsto od ukupnog sportskog „kolača“. To je, inače, i zakonski maksimalan iznos koji jedna sportska organizacija može dobiti na lokalnom nivou.

Po 3,78 miliona dinara ili 18 procenata sportskog budžeta opredeljeno je za aktivnosti Fudbalskog i Omladinskog košarkaškog kluba „Zlatar“. Rukometašima će na raspolaganju ove godine biti 3.412.500 dinara (16,25 procenata). Odbojkaški klub „Zlatar“ će iz opštinske kase moći da računa na 1.155.000 dinara (5,5).

Sve ostale sportske organizacije na lokalu dobiće znatno manje novčanih sredstava za svoj rad. Tako Кlubu malog fudbala „Zlatar 033“ sleduje četiri procenta sportskog opštinskog kolača ili 840.000 dinara, Šahovski klub dobiće 735.000 dinara (3,5 odsto), dok će Sportsko udruženje „Uvac“ i Žensko košarkaško udruženje „Zlatar“ morati da se zadovolje sa po tri odsto sportskog budžeta ili sa po 630.000 dinara.

Skijaški klub „Ski lend“ će iz opštinskog budžeta finansijski biti podržan sa 472.500 dinara, karate klub „Zlatar“ sa 420.000 dinara, a istoimeno Planinarsko-smučarsko društvo sa 210.000 dinara koliko će dobiti i skijaško udruženje „Ski Tim Zlatar“.

Na po 105.000 dinara iz opštinske kase moći će da računaju Кlub borilačkih sportova „Zlatar“, Sportsko udruženje Nova Varoš i Fitnes udruženje Кinezis Zlatar.

Atletski i stonoteniski klub dobiće pare iz lokalnog budžeta ukoliko u predviđenom roku dostave rešenja o dozvoli za rad i drugu potrebnu kompletnu dokumentaciju.

Varoške novine