Pešterska zima, život na kraju sveta (video)

Sjenica/Prijepolje – Posle velikog nevremena koje je pogodilo Sjenicu i celu Peštersku visoravan, odlučili smo da odemo do ljudi koji žive u u selima, da vidimo kako su i da im ponešto odnesemo. Krenuli smo sa momcima koji poznaju ovaj teren.

Kod porodice Kočović u Selu Giljeva, foto: RTS

Iz Sjenice su Beli, Zoki, Irfet i Mićo, a iz Prijepolja Vjekoslav i Dragan. Na prvi pogled, mislio sam da nas je previše, ali kada smo se vratili, shvatio sam zašto se na Pešter nikada ne ide sam, pa bio i rođen tamo.

Ekipa Oko magazina sa domaćinima

Terenskim vozilima ne možemo do svih da stignemo, zato imamo i motorne sanke. Prvo smo otišli kod porodice Jovanović u selu Trijebine, koje je udaljeno oko 20 kilometara od centra Sjenice. Odatle odlazimo kod Aldina Ramovića u Mahalu, a onda – na planinu Giljevu. Dogovor je bio da idemo do porodice Kočović, ali ako bude viskoh nanosa, odustaćemo i pokušaćemo ponovo sutra.

Stigli smo do Velibora i Zagorke, kod njih je i unuk koji je došao na školski raspust i doživeo je najveće nevreme ne samo u svom životu, nego i od kada njegov deda pamti.

RTS