Počela dezinfekcija stambenih zgrada

U Novoj Varoši je počela dezinfekcija svih stambenih zgrada, kao i objekata u kojima su smeštene javna preduzeća i ustanove.

Ekipe angažovane od strane Opštine Nova Varoš i Odeljenja za investicije opštinske uprave jutros su krenule od zgrada na Zebinovcu, a radiće se i narednih dana. Dezinfekuju se samo zajedničke prostorije, poput ulaza, hodnika, liftova…

-Nećemo ići pred svaka vrata, jer je dezinfekcija ispred samih stanova u obavezi njihovih vlasnika. Građanima smo nedavno podelili sredstva za dezinfekciju i ukoliko do sada to nisu učinili, ovo im je prilika da iskoriste dezinfekciona sredstva koja su dobili- kaže predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Opština je u prošli petak građanima podelila 25.000 litara dezinfekcionog sredstva natrijum-hipohlorit, poznatijeg kao „Žavelova voda“, a koje se koristi isključivo za dezinfekciju objekata i javnih površina. Svako individulno domaćinstvo moglo je da iz cisterni u svoju ambalažu napuni pet litara, a predsednici skupština stanara do 50 litara tečnosti.

-Dezinfekcija zgrada koja je počela jutros, predstvalja dodatnu meru u prevenciji protov korone. Na žalost u Novoj Varoši su zabeleženi prvi slučajeve infekcije, ali se da će ove mere zaustaviti njeno širenje- kaže Vasiljević.

Varoške novine

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *