Počela treća faza radova u Ribarskom naselju, otvaranje na proleće

Priboj – Кrenuli su radovi na trećoj fazi izgradnje Ribarskog naselja, na Potpećkom jezeru, u blizini Priboja koji bi, po projektu, trebalo da se završe u decembru.

Krenula treća faza radova u Ribarskom naselju, foto: Rina A.Rovčanin

„Odlična saradnja je između Opštine Priboj, Turističke organizacije i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija koja dve godine rezultira odličnim radom. Donji deo se sastoji od bungalova kapaciteta 22 mesta, a predviđen je i jedan restoran sa apartmanima i naravno auto kamp sa evropskim standardima kako bi se našli na njihovoj mapi auto kampova. Po proceduti treba da poseduje priključke za vodu, struju, otpadne vode”, rekao je direktor TO Priboj Vladan Radović.

Izgradnja Ribarskog naselja je samo početak proširenja turističke ponude Priboja jer su neiscrpni potencijali ovog kraja.

U drugoj fazi izgrađeno 5 novih bungalova, foto: Rina A.Rovčanin

„Treća faza podrazumeva izgradnju restorana, bungalova sa kupatilima dok će u sledećim fazama bitii izgradnja apartmana sa većim nivoom usluga sa apartmanima. Zemljani radovi sz do sada bili najteži deo. Кompleks auto kampa ćemo u rad pustiti na proleće zvanično, ali i ovog leta su ga građani Priboja koristili za organizovanje venčanja i prelepih događaja. Pogodili smo šta je bilo potrebno ovom gradu, ali se neće stati na tome. Vrednost celokupnog projekta je preko 22 miliona, a samo druga i treća faza iznosi 17,1 milion. Sva sredstva su obezbeđena preko ministarstva, a imamo razrađene već i nove projekte. Biće bazen na jezeru 25 metara sa 15 od plastičnih kockica a u planu je da se uradi i asfaltni put, prilaz Rubarskom naselju koje se finansirati opština”, kazao je član Opštinskog veća Miralem Gogalić dodajući da će biti uređena i parking mesta.

Izvođač radova je prijepoljska firma „HBSS” koja je izbodila radove i na drugoj fazi.

Vladan Radović, Halil Rovčanin i Lazar Rvović, foto: Rina A.Rovčanin

„Od jednog zapuštenog mesta pravi se prelep ambijent za sve okolne opštine. Кao izbođač mogu samo da kažem da sve što smo dogovorili da uradimo u predviđeom roku može samo da bude pre. Rukovodstvo opštine i ministrom Rasim Ljajić prepoznali su ovu lokaciju za odmor i uživanje”, rekao je Halil Rovčanin vlasnik firme „HBSS”.

Rina i PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *