Podršku iz fonda za lokalne samouprave dobile opštine Nova Varoš i Priboj

Podršku iz Fonda za lokalne samouprave Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za realizaciju projekata ove godine dobiće 59 opština i gradova Srbije među kojima su Priboj i Nova Varoš. Iz Fonda za lokalne samouprave biće finansirana realizacija tri vrste projekata, pa će 33 lokalnih samouprava dobiti više od 262 miliona dinara za infrstrukturne radove na vrtićima, školama, objektima kulture, sporta i javne uprave, komunalnoj infrastrukturi, javnim parkovima i rasveti.

Takođe, 18 opština i gradova dobiće više od 48 miliona dinara za nabavku savremenih informacionih tehnologija koje će omogućiti uvođenje e-Uprave i bolje pružanje usluga građanima i privredi, dok će sa više od 10 miliona dinara biti podržano osam lokalnih samouprava u organizaciji kulturnih, sportskih i turističkih manifestacija.

Opština Priboj konkurisala je sa projektom „Radovi na investicionom održavanju trotoara u Nemanjinoj ulici i za ovu namenu iz resornog ministarstva odobreno je 10,5 miliona dinara, dok je Nova Varoš dobila oko 4 miliona dinara za nabavku savremenih informacionih tehnologija.
PP Media