Popadić ugostio boksera Almira Memića pred odlazak na Svetsko prvenstvo u Uzbekistan

Prijepolje – Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić,  sa svojim saradnicima, ugostio je reprezentativca Srbije u boksu Almira Memića, kojeg naredih dana očekuje Svetsko prvenstvo u Uzbekistanu, i njegovog trenera Milana Tomaševića. Tom prilikom Popadić je Memiću uručio trenerku sa grbom Prijepolja i skroman novčani dar, dok je sa BK „Miks“ čiji je osnivač Tomašević, potpisao ugovor o realizaciji godišnjeg programa u oblasti sporta vredan milion dinara.

Foto: A.Rovčanin

Mladi bokser i njegov trener su kazali da su do sada bili zapostavljeni od strane lokalnog rukovodstva i Sportskog saveza, te da za njihove rezultate niko nije mario. Memić je višestruki državni prvak i osvajač brojnih medalja na evropskim takmičenjima, a okitio se i medaljom sa Evropskog prvenstva. Ovaj gest lokalne samouprave biće podstrek mladom bokseru pred Svetsko prvenstvo koje ga očekuje od 1. do 14 maja u dalekom Uzbekistanu.

– Mnogo mi znači sam ovaj gest i lep je osećaj kada znaš da imaš podršku svoje opštine. Dobio sam i poklone, među njima i trenerku sa grbom Prijepolja koju ću sa ponosom nositi. Uskoro putujem u Uzbekistan gde me očekuje Svetsko prvenstvo – kaže reprezentativac  Almir Memić.

Memić i Popadić, foto: A.Rovčanin

Na sastanku se razgovaralo i o organizovanju Međunarodnog bokserskog turnira u Prijepolju, koji bi trebalo da se održi u sklopu obeležavanja Dana opštine.

– Imamo najave i generalnih sponzora za tu manifestaciju. Želimo da i na taj način pokušamo da unapredimo sport u Prijepolju – istakao je Popadić.

Prijepolje odavno zaslužuje bokserski turnir smatra bokserski trener Milan Tomašević.

– Niko do sad nije mario o tome. Sada smo se dogovorili, a videćemo još i sa Bokserskim savezom Srbije i Nenadom Borovčaninom. Napravićemo dogovor da se to održi u julu – kaže Tomašević trener BК „Miks“.

PP Media