Porodica Hamzić: Hvala svima koji su pomogli da se spasi život našeg Emira

Emir Hamzić (28), fudbaler Polimlja iz Prijepolja kog su u noći između 16. i 17. novembra na jednoj od prijepoljskih ulica brutalno pretukla trojica mladića još uvek se oporavlja od povreda zadobijenih tokom napada. On je sada van životne opasnosti i nalazi se na kućnom lečenju. Zbog drame kroz koju su prošli Emirovi roditelji oglasili su se saopštenjem za javnost u kojem između ostalog izkazuju zahvalnost svima onima koji su pomogli da se spasi život njihovog sina. Saopštenje Murata i Bele Hamzić prenosimo u celosti:

Povodom tragičnog događaja koji se dogodio našem sinu Emiru, njegovoj borbi za život, nesreći koja se nadvila nad našu porodicu, želimo da iskažemo svoju neizmernu zahvalnost i najveće poštovanje za sve one ljude koji su svojom stručnošću, pažnjom, razumevanjem i pre svega dobrotom, pomogli u najkritičnijim trenutcima za našeg Emira i našu porodicu. Havala bogu da se izvukao iz duboke kome i da se oporavlja. Sada je van životne opasnosti. Njegov oporavak će pratiti dugo vreme i teške brige posledica. Ali, on je dobar, uzoran maldić, sportista koji će nastaviti svoju borbu do još jedne pobede, borbe za život i budućnost. To nam daje veliku nadu, kao što ste nam Vi, divni dobri ljudi, omogućili tu nadu svojom dobrotom, pažnjom i posvešćenošću borbi za život našeg sina.

Teško ja naći reči najvećeg poštovanja, zahvalnosti, najiskrenije ljubavi koju osećamo prema svima Vama za svesrdnu pomoć, veliku posvećenost i energiju kojom ste se borili za našeg Emira. Vašoj stručnosti i ogromnoj energiji  u borbi za život, iskrenom razumevanju, svakodnevnoj pomoći i pažnji, Vašem istinskom čovekoljublju najdublje se zahvaljujemo:

– Lekarima i službi Hitne pomoći Doma zdravlja i Bolnice Prijepolje, dr Zagi Rakonjac, dr Elviru Aličkoviću, dr Senadi Sadiković, dr Mirsadu Duranu, dr Elmedinu Fazliću, dr Jadranki Terzić, medicinskoj službi i vozačima.

– Predsedniku opštine Prijepolje Dragoljubu Zindoviću, načelnici Opštinske uprave Sabiri Hodžić, opštinskom vozaču Željku Čičiću.

– Lekarima Opšte bolnice Užice

– Lekarima i osoblju odeljenja šoka “A” i odeljenja “E” u Urgentnom centru Beograd.

Dr Vesni Janošević, dr Saši Knježević, dr Ivanu Mihić, dr Janu Arsev, dr Vesni Herera, dr Slađi Kodžić, dr Dušanu Jovanoviću, dr Vladi Đukić, dr Toplici …. medicinskom osoblju i radnicima obezbeđenja.

– Patrijarhu SPC gospodinu Irineju i predstavnicima SPC

Posebnu i izuzetnu zahvalnost , najiskrenije poštovanje želimo uputiti predstavnicima Srpske pravoslavne crkve i Patrijarhu SPC, gdinu Irineju, koji su od prvog dana pratili Emirovo zdravstveno stanje, najvećom toplinom davali svakodnevno ogromnu podršku i pomoć kao i predstavnicima IVZ u Prijepolju.

– Visokim funkcionerima u državnim institucijama

– Gdinu Ljubinku Vlahoviću prijatelju, bratu dok smo živi, koji je sve vreme provodio sa nama, davao nam snagu, pružao podršku i neposrednu pomoć, dok smo zajedno strepeli iščekujući Emirov povratak u život.

– Emirovim drugovima iz FK Polimlje, FK Zlatibor, FK Zemun, FK Vojvodina, FK Proleter, iz prijepoljskih sportskih klubova, studentima iz Prijepolja i Prijepoljcima u Beogradu i Novom Sadu.

Takođe posebnmo se želimo zahvaliti na pomoći i podršci :

– Svim zaposlenim u Opštinskoj upravi Prijepolje, Ekonomskoj školi iz Prijepolja, građanima Prijepolja, familiji, braći i prijateljima i svim dobrim ljudima koji su u tim najtežim trenucima bili uz Emira i našu porodicu, kaže se u saopštenju Murata i Bele Hamzić, roditelja pretučenog Emira.

PP Media