Poziv za učešće na Zlatarskoj sirijadi

Organizatori Zlatarske sirijade pozivaju sve proizvođače zlatarskog sira da uzmu učešće na ovogodišnjoj 20. Zlatarskoj sirijadi. Takmićenje će se održati 7. jula (četvrtak) u MZ Božetići. Osim takmičenja za najbolji sir, tradicionalno će se birati najbolja zlatarska heljdopita.
Prijava zainteresovanih poljoprivrednika za učešće na ovom takmičenju vršiće se od 20. juna do 04. jula 2016. godine u Uslužnom centru Opštinske uprave Nova Varoš, šalter broj 6 (svakog radnog dana od 7,30 do 15,00 časova).
Prijem sireva obaviće se 6. jula (sreda) u Mlekari „Borovita glavica“ u Božetićima u periodu od 12,00 do 15,00 časova.
Prijem heljdopita obaviće se 7. jula (četvrtak) u Mlekari „Borovita glavica“ u Božetićima u periodu od 08,00 do 10,00 časova.
Ocena pristiglih uzoraka i proglašenje pobednika biće propraćeno bogatim kulturno-umetničkim programom od 12,00 do 14,00 časova
Za sve učesnike, prijatelj Zlatarske sirijade – „Sirela“ Čačak pripremila je prigodne poklon pakete a za tri prvoplasirana poljoprivredna proizvođača obezbeđene su novčane i robne nagrade koje će biti uručene u petak 29. jula u okviru manifestacije ZLATARFEST na trgu Vojvode Petra Bojovića u 20,00 časova.
Detaljnije informacije zainteresovani mogu dobiti u Uslužnom centru (šalter broj 6), Odeljenju za privredu i LER (kancelarija 307) Opštinske uprave Nova Varoš i u Turističko-sportskom centru „Zlatar“ na telefon 033 62 621.
Napomena: Uzorak sira za takmičenje mora biti minimum od tri do pet kilograma.
Tradicija i poreklo sazreli su u kriški zlatarskog sira – proizvodu zaštićenog geografskog porekla od juna 2013. godine. 20. Zlatarska sirijada u sebi objedinjuje nekoliko segmenata: takmičarski deo u okviru koga će biti biran najautentičniji zlataski sir kao i najbolja pita od heljde, izložbeni deo na kome će biti izloženi najbolje ocenjeni zlatarski sirevi i heljdopite i prodajni deo gde će svi posetioci Sirijade moći da kupe zlatarski sir proizveden na tradicionalni način u domaćinstvima sa obronaka Zlatara.
PP Media