Priboj dobija zatvoreni bazen i hotel sa četiri zvezdice

Priboj – Bez obzira na epidemiju korona virusa i posledice koje sa sobom nosi, po realizaciji značajnih projekta, godina na izmaku u opštini Priboj bila je najbolja u poslednjoj deceniji.

U završnoj fazi izgradnja hotela sa četiri zvezdice, foto: Rina

Prema planovima za narednu godinu, u budžetu ali i kroz brojne projekte, biće opredeljeno preko 40 miliona evra za kapitalne investicije, koje su ili započete ili se njihova realizacija očekuje u narednoj godini.

„Samo u opštinskom budžetu za 2021. godinu, za kapitalne investicije planirana su 383.810.000,00 dinara ili 27,8 odsto ukupnog budžeta. Trenutno je u tehničkoj kontroli kod Кancelarije za upravljanje javnim ulaganjima projekat rekonstrukcije pribojske Gimnazije, a ovih dana privodi se kraju i projekat bazena u kompleksu škola u Novom Priboju. Očekuje se i da prođe projekat energetske efekasnosti OŠ „Nikola Tesla“ u Pribojskoj Banji vredan blizu 14,5 miliona dinara, a radi se i dokumentacija za OŠ „Vuk Кaradžić““, rekao je predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović.

Prvi čovek opštine Lazar Rvović, foto: A.Rovčanin

Bilo je i projekata koji su kasnili,zbog objektivnih okolnosti,ali je sada njihova realizacija izvesna,kao što je u pitanju rekonstrukcija škole u Bučju, odnosno izgradnja Škole u prirodi u vrednosti od 32 miliona dinara (bez PDV), a ugovor sa izvođačem ovih dana potpisan je u Ministarstvu privrede.

„Jedan od projekata je i rekonstrukcija gradske pijace u Starom Priboju u vrednosti od 15 mliona dinara, u starom gradu je trenutno u toku rekonstrukcija zgrade Doma kulture, i dosta investicija na putnoj i komunalnoj infrastrukturi, a sve u kontekstu skorog početka rada hotela sa četiri zvezdice „Terme 36.6″, izjavio je Rvović.

Jedan od kapitalnih projekta je svakako i započeta izgradnja gradske toplane na biomasu, a očekuje se i zamena toplovoda i podstanica. Radovi se odvijaju planiranom dinamikom, a samo ovaj projekat je vredan oko sedam miliona evra.

Uporedo sa nabrojanim projektima, radi se i tehnička dokumenatcija za nove investicije, koje svakako imaju kapitalan značaj za ovaj grad, kao što je, u prvom redu, rekonstrukcija Bolnice i Doma zdravlja. Značajan projekat je i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, koji se već nalazi u tehničkoj kontroli, uz regulisanje gradske kanalizacije i izgradnju primarnog kolektora, a vrednost ove investicije meri se, takođe milionima evra.

Rina i PP Media