Priboj: Opština dobila savetnika za oblast stranih investicija i ulaganja

Renomirani španski stručnjak iz oblasti privlačenja stranih investicija i ulaganja i promovisanja investicionih potencijala, Marko Tores Ramos, juče je ugovorom koji je potpisao sa predsednikom opštine Priboj, postao savetnik za oblast stranih investicija i ulaganja. Preuzimanjem na sebe poslove savetovanja i privlačenja stranih investicija, kao i promocije opštine Priboj kompanijama u inostranstvu, Ramos će u narednom periodu raditi na stvaranju što povoljnije investicione klime ali i prezentovanju već postojećih potencijala za ulaganje.
Marko Tores je i pre zvaničnog postavljenja za savetnika za stana ulaganja, dao veliku podršku u realizaciji prvog projekta u Slobodnoj zoni Priboj, sa španskom kompanijom Refisa. Polovinom septembra, ova kompanija će startovati sa proizvodnjom poliesterskih elemenata u Slobodnoj zoni Priboj, a u tom periodu se očekuje potpisivanje ugovora sa još jednom manjom kompanijom iz Španije, u projektu kojim takođe koordinira g-din Marko Tores.
Sastanku u kabinetu predsednika opštine Priboj i potpisivanju ugovora, prisustvovali su i narodni poslanik Krsto Janjušević, novi pomoćnik predsednika Opštine za lokalni i ekonomski razvoj Jasmin Hodžić, direktor kompanije „Refisa Balkan“ Zoran Marković, direktor Uprave carina iz Užica Mićo Vučićević, kao i direktori „Slobodne zone Priboj“ i „Industrijskih parkova“, Milisav Šalipur i Milomir Lučić.
Poslove savetovanja i promocije opštine Priboj, Marko Tores Ramos će obavljati bez naknade, a sve u cilju stvaranja što povoljnijeg poslovnog ambijenta u opštini Priboj, koja već sada, zahvaljujući pomoći Vlade Republike Srbije, ima šta da ponudi potencijalnim stranim investitorima.
Izvor: priboj.rs