Pribojska biblioteka nagradila najvernije čitaoce

Priboj – I ove godine, pribojska Gradska biblioteka nagradila je svoje najvernije čitaoce. Nagrade su dodeljene u 4 kategorije, za učenike osnovnih i srednjih škola, za odrasle a dodeljena je nagrada i najmladjem članu biblioteke.

Nagrađeni najverniji čitaoci pribojske biblioteke

U kategoriji odraslih, priznanje je dodeljeno Emanueli Kulinović koja kaže da joj ova nagrada mnogo znači. Čitanje je njena velika strast još od detinstva.

– Mama mi mnogo čita i od nje sam to nasledila. U osnovnoj školi, radila je gospođa Mila, jako opasna bibliotekarka koja mi je prenela kulturu i poštovanje prema knjizi. Jedna od najlepših knjiga koju sam pročitala u ovoj biblioteci je ‘’Ljubav’’ od Elif mada je ovo zaista veliko bogatsvo. I osvajači kada su osvajali velike imperije su uvek gledali da pokupe knjige iz biblioteke. Ono što nisu mogli, spaljivali su što samo govori koliko je veliki značaj knjige – ističe Emanuela.

Osmogodišnja Zara Čengić je za razliku od svojih vršnjaka, u 2019. godini najviše vremena provodila je u čitanju.

– Ova nagrada mi puno znači. Uvek sam volela da čitam a najviše o istoriji i geografiji. Svojim vršnjacima bih preporučila da pročitaju knjigu o Egiptu – kaže Zara.

Prema rečima direktorke biblioteke, Selme Kuloglije, biblioteku su najviše posećivali školarci, ali, kao što se i da očekivati, najozbiljniju literaturu ipak čitaju odrasli.

– Biblioteku najviše posećuju osnovci, pa zatim srednjoškolci koji čitaju slobodnu literaturu a onda i odrasli koji su ipak najozbiljniji čitaoci. Najčitaniji pisac u 2019. godini bila je Jelena Alimpić – navodi Kuloglija.

U omladinskoj kategoriji, nagrada je dodeljena Andrei Radović, dok je najmlađi član Gradske biblioteke Priboj u 2019. godini bila Lucija Lazarević.

PP Media