Prijepoljac i Pljevljak krenuli peške na Svetu Goru

Prijepoljac Aleksandar Babić i Čedo Đačić poznati pljevaljski kantautor bivši učesnik rijalitija “Farma” upustili su se jutros u veoma ambicioznu avanturu, krenuli su iz Beograda peške do Grčke.

Sa rancima teškim preko 20 kilograma i vrećama za spavanje na leđima od Hrama Svetog Save na Vračaru zaputili su se u Solun kako bi obišli staro vojničko groblje “Zejtinlik” i poklonili se palim srpskim borcima.

Ali to, kažu Čeda i njegov prijatelj Aleksandar, rukometaš, neće biti njihova krajnja odrednica, jer posle toga planiraju da odu na hodočašće u Svetu Goru.

Čedo Đačić i Aleksandar Babić, foto: Alo

– Nije mi prvi put da peške prelazim duge relacije. Pre dest godina sam iz Pljevalja peške došao u Beograd kako bih obišao grob patrijarha Pavla. U Solunu ćemo zapaliti sveće našim slavnim đedovima, a u Hilandaru se pomoliti za zdravlje i sreću napaćenog srpskog naroda. Bog će nam dati snagu da izdržimo ovaj dugi put i sva iskušenja sa kojima ćemo se sresti – priče Čeda.

Njegov prijatelj navodi da ih je na daleki put ispratila jedna divna Beograđanka.

– Strosedilac gospođa Zagorac, uz božiju pomoć krenuli smo jutros oko 8 časova ispred Hrama. Ja u Hilandaru želim da se zahvalim bogu na divnoj porodici koju imam – kazao je Aleksandar.

Alo i PP Media