Prijepolje: Vrh Srpske napredne stranke traži da se pravi vlast sa Sandžačkom demokratskom partijom

Kako će izgledati prijepoljska vlast i dalje je neizvesno budući da vrh Srpske napredne stranke (SNS) još uvek ne daje saglasnost za koaliciju koju je predložio Opštinski odbor naprednjaka.
Veoma je neizvesno da li će ta saglasnost stići do ponedeljka, kada je zakazana konstitutivna sednica lokalog parlamenta na kojoj bi trebalo da se ustoliči nova vladajuća većina.
Vrh SNS tražio je od predsednika Opštinskog odbora Dragoljuba Zindovića da se koalicija formira sa Sandžačkom demokratskom partijom (SDP), ali u centralu je stigao drugi predlog.
„Nije tajna da su od mene tražili da formiramo koaliciju sa SDP, međutim protiv toga su svi naši odbornici“, kaže Zindović.
Na pitanje, da li će ispoštovati vrh stranke ukoliko zatraži upravo takvo rešenje, Zindović je rekao da on poštuje odluke vrha stranke, ali da odbornici imaju potpuno drugačije mišljenje.
Inače, Prijepoljem već mesec dana kolaju razne priče, proverene i neproverene.
Tako je poslednja verzija da će vrh SNS naložiti svom odboru da formira vlast sa SDP i Bošnjačkom demokratskom zajednicom (BDZ), budući da bi ta koalicija bila najsličnija republičkom nivou gde se očekuje ulazak BDZ u Vladu, a na lokalnom nivou bi bila skoro dvotrećinska većina sa 28 od 41 mandata.
Time bi bio ispoštovan Rasim Ljajić kao jedan od veoma bliskih Vučićevih saradnika, ali i Zukorlić koji bi mogao zauzeti važnu funkciju u budućoj vladinoj postavi.
Sa druge strane, čuju se i priče da će odbornici SNS, ukoliko se to od njih bude tražilo napustiti stranku i vlast formirati kao grupa građana, mada je veoma teško pretpostaviti tako nešto, jer bi u toj varjanti Socijalistička partija Srbije, verovatno i još neko „povukao ručnu“ pod uticajem svojih centrala.
Zindović na takvo pitanje odgovara donekle neodređeno „ja sam sigurno lojalan stranci, ali odbornici ne prihvataju SDP, ja ne znam šta će odbornici odlučiti“, izjavio je on.
U svakom slučaju sve će ipak biti jasnije za koji dan, odnosno u ponedeljak, kada bi se na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine mogli pojaviti i predstavnici Izvršnog odbora SNS.
Izvor: GSZ