Prijepoljski Dom kulture počinje sa radom

Prijepolje – Nakon višemesečne pauze, prouzrokovane epidemiološkom situacijom, prijepoljski Dom kulture kreće sa realizacijom planiranih programa, poštujući sve mere i preporuke Vlade Srbije i Кriznog štaba. Prva pozorišna predstava biće izvedena sutra.

Dom kulture u Prijepolju, foto, A.Rovcanin

„Reč je o pozorišnoj predstavi „Ne igraj na Engleze”, koja će se odigrati 14. oktobra sa početkom u 20 časova i to je genralna proba za sve glumce amaterske scene pred gostovanje u Vojvodini gde će boraviti od 15. do 17.oktobra. Prvo će posetiti prijateljska pozorišta u Beočinu i Zrenjaninu, a nakon toga će u Senti učestvovati na pozorišnim danima Jovana Đorđevića”, rekla je Admira Mostarac, vd direktora Doma Кulture Prijepolje.

Admira Mostaraca v.d. direktorica Doma kulture u Prijepolju

Istovremeno, narednog vikenda počinje sa radom i škola crtanja. Reč je o školi slikanja koju će voditi profesor likovne kulture Ivana Mandić.

„Trudićemo se da u narednom periodu svake nedelje organizujemo po jednu mini izložbu, kojom ćemo predstaviti sve radove koji su nastali tokom ove dečije radionice pri Domu kulture. Nakon toga, na kraju meseca počećemo sa obukom za ćeteniju. Reč je o obuci za sve polaznike koji žele da nauče kao se sprema ćetenija i tako dajemo doprinos očuvanju tradicije Bošnjaka. Sam kraj meseca 30.oktobra rezervisan je za decu i dečiju pozorišnu predstavu „Hajduci”, koja je prvi put odigranau Domu kilture pre 40 godina, gde je glumeo i naš poznati košarkaš Vlade Divac”, najavila je Admira Mostarac.

Početkom novembra biće izvedena monodrama Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta. Predstava govori iz ugla jedne mlade glumice i sa čim se sve suočavaju glumci radeći taj posao. Za novembar su planirane promocije knjiga i izložbe.

GZS i PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *