Prijepoljski predškolci završnom priredbom zakoračili u svet odraslih

Prijepoljski predškolci kreativnom priredbom obeležili su završetak pripremno predškolskog programa i zakoračili u svet novih izazova. Program „Jedino drugarstvo nema kraj “ praćen kreativnim koreografijama, koje su pripremili sa svojim vaspitačima, pobrao je brojne aplauze u prepunoj sportskoj dvorani Gimnazije. Nastupili su mališani svih predškolskih grupa ukupno njih 349, koji će od narednog septembra prvi put sesti u školske klupe.

Predškolci iz predškolske grupe Maslačak sa vaspitačicama Danom i Brankom, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Već sedmu godinu za redom PU „Miša Cvijović“ iz Prijepolja, završetak predškolskog obrazovanja obeležava završnom priredbom. Prijepoljski mališani, u zanimljiom programu pokazali su svu svoju raskoš i kreativnost koju su često prekidali gromoglasni aplauzi koji su dolazili sa tribina prisutnih u prepunoj sportskoj dvorani Gimnazije. Bezbrižan period života, kada su se družili sa igračkama ostaje iza njih, lutke i autiće ubrzo će zameniti školski pribor i krenuće putem novih izazova i znanja.

Kreativnom priredbom obeležili završetak predškolskog programa foto: www.ppmedia.rs

– U radnoj 2018/2019. godini uspešno je pripremno predškolski program savladalo 349 mališana koji će od jeseni biti đaci prvaci u nekoj od naših škola. Završna priredba je postala već tradicionalna manifestacija, koja se odžava svake godine krajem maja. Predškolcima, budućim đacima i njihovim roditeljima želim puno uspeha u daljem životu i školovanju – kazala je direktorka PU “Miša Cvijović” Ivana Krpović.

Prijepoljski predškolci, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Mališani su zadovoljni kako je protekla priredba, veliki broj posetilaca samo je prestavljao za njih dodatni motiv da pokažu svoju kreativnot.

foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

– U vrtiću sam stekao puno drugara sa kojima sam se igrao i učio da crtam i pišem. Kada krenem u školu nedostajaće mi vaspitačica – kaže Daris, budući đak prvak.

foto: www.ppmedia.rs

Vaspitači i svi zaposleni u PU “Miša Cvijović” potrudili su se da ulepšaju mališanima period odrastanja tokom boravka u ovoj obrazovnoj ustanovi. Da im omoguće sticanje određenog znanja i veština, koje će im pomoći u prestojećem školovanju.

foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Inače, ove godine broj mališana koji su završili predškolski program veći je za 33 u ondnosu na prošlu godinu.

PP Media