Prijepoljski vatrogasci spasioci pokaznom vežbom i smotrom vozila i opreme obeležili Dan Sektora za vanredne situacije

Prijepolje – Taktičko tehničkim zborom i smotrom dela vozila i opreme u dvorištu Osnovne škole “Vladimir Perić Valter”, Odeljenje za vanredne situacije u Prijepolju, obeležilo je Dan Sektora za vanredne situacije i slavu svih vatrogasaca-spasilaca.

Foto: A.Rovčanin

Osnovci iz najveće gradske škole, imali su priliku da se upoznaju sa vozilima i opremom koju vatrogasci spasioci koriste prilikom intervencija, i u neposrednom razgovoru sa njima saznaju sve o rizicima koje požari nose sa sobom.

Od početka godine vatrogasci spasioci intervenisali čak 283 puta, foto: A.Rovčanin

Od početka godine pripadnici Vatrogasno spasilačkog bataljona u Prijepolju intervenisali su čak 283 puta, od čega se najveći broj intervencija odonosio na gašenje požara 235 i to na otvorenom prostoru.

– Od značajnijih intervencija možemo izdvojiti požare na otvorenom prostoru koji su se desili tokom jula i avgusta tekuće godine, i to u mestu Jelača u opštini Priboj, Rutošima i Negbini u opštini Nova Varoš u kojima su gorele velike površine šumskih kompleksa. U ovim intervencijama, pored vatrogasaca-spasilaca Vatrogasno-spasilačkog bataljona Prijepolje, učestvovali su i vatrogasci-spasioci iz skoro svih jedinica Sektora za vanredne situacije – navedeno i Sektora za vanredne situacije u Prijepolju.

PP Media