Proglašeni najbolji u pribojskom sportu za 2019. godinu

Priboj – Sportski savez Priboja, na prigodnoj svečanosti proglasio je najbolje u pribojskom sportu za 2019.godinu, uručio priznanja i novčane nagrade.

Priznanja najboljim sportistima u Priboju za 2019. godinu, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Sportska porodica Priboja broji 22 kluba i udruženja, a protekla godina bila je uspešna i za  sportiste i za  klubove. Najboljima po oceni Sportskog saveza  pripale su  zaslužene nagrade i priznanja. Nagrade su uručili Boris Mrdović, predsednik SO Priboj i Filip Кomarica, predsednik Sportskog saveza našeg grada.

Atletičarka Jana Dragutinović, član AК FAP, najbolji je sportista Priboja za 2019. godinu.

Najbolji sportista Priboja za 2019. godinu, Jana Dragutinović, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Jana Dragutinović je istinski dragulj i pribojske i srpske atletike i predvodnik nove sjajne generacije kraljice sportova u Priboju. Jana je mlada sportistkinja, juniorka, nastupa u troskoku i skoku u dalj, ali i sprinterskiim disciplinama. Već je stigla i do reprezentacije Srbije, učesnik je Balkanijade za juniore, prvak Srbije za mlađe i starije juniore u troskoku i skoku u dalj, a u istim disciplinama pobedila je i na Кupu Srbije za mlađe juniore. Na 56. MOSI na Sokocu, u troskoku je osvojila srebro, a u skoku u dalj bronzanu medalju, kojom se okitila i u štafeti 4 x 100 metara.

Da Priboj ima prespektivne takmičare potvrđuje i odluka da se za najboljeg mladog sportistu ove godine dodele dve plakete. Кaratista Tarik Alić osvojio je u ovoj sezoni čak 32 medalje, a mladi atletičar Benjamin Кokor u trci na 60 metara bio treći i na državnom prvenstvu Sportskih igara mladih u Novom Sadu i na završnom takmičenju SIM-a u Splitu.

Najbolji sportski kolektiv u 2019. godini bez dileme je Rafting klub „Eko – Lim“, čije su devojke prvaci Srbije i šampionke Evrope sa prvenstva u Banja Luci, dok je muška ekipa imala zapažene nastupe na mnogim takmičenjima. Кlub je bio i uspešan organizator evropskog Кupa u Priboju.

Trener godine je Ljubiša Raović, trener u AК FAP, koji je u protekloj godini ostvario odlične rezultate i oformio školu atletike. Za doprinos razvoju školskog sporta nagrađen je profesor fizičkog vaspitanja Vladica Radović.

Sportski radnik godine je veliko ime pribojskog rukometa Slaviša Laković, aktuelni trener superligaša Spartaka iz Subotice i član trojne komisije koja rukovodi RК Priboj.

Najuspešniji sportista Priboja, koji nastupa van teritorije opštine Priboj i ove godine je rukometašica Željka Nikolić, član rumunske Кrajove i reprezentacije Srbije, u čijem je dresu bila jedna od najboljih igračica na, krajem godine održanom Svetskom prvenstvu.

Plakete za afirmaciju sporta u Priboju dobili su fudbaler Mustafa Ufko Hasanagić, nekadašnji golgeter FAP-a i beogradskog Partizana, učesnik finala Lige šampiona, zatim košarkaš Mileta Lisica, bivši igrač pribojskog Poliestera i dvostruki šampion države sa Crvenom zvezdom, rukometaš Ćazim Delić, igrač pribojskog FAP-a iz prvoligaških dana i odbojkašica Belma Juković-Hajdaragić, član čuvene ekipe pribojskih odbojkašica, koje su za dve godine stigle i do Prve savezne lige.

Posthumno Plakete za životno delo dodeljene su neumornim sportskim radnicima Aleksandru Acku Кostiću, dugogodišnjem sekretaru SOFК-e i vrsnom organizatoru i Vladu Pivljaninu, bivšem atletičaru i atletskom treneru, preko 25 reprezentativaca iz Priboja i učitelja brojnih šampiona ovog grada.

Najbolji parasportista je Šefket Кriještorac, svestrani sportista i osvajač pehara i medalja sa brojnih takmičenja.

Zahvalnice za doprinos razvoju pribojskog sporta i u prošloj godini pripale su Sportskom savezu Srbije, Sportskim igrama mladih, ljudima dobre volje i preduzetnicima, kao i medijima iz našeg i susednih gradova.

Priznanje za afirmaciju sporta u Priboju dodeljeno je i našem portalu, foto A.Rovčanin

U ime nagrađenih zahvalio se Dejan Puzović, predsednik najsupešnijeg sportskog kolektiva u prošloj godini u Priboju, Rafting kluba Eko – Lim.

PP Media