Promene na čelu dve javne ustanove u Priboju

PRIBOJ- Umesto arheologa Sava Derikonjića, koji odlazi u penziju, za v.d.  direktora  Zavičajnog muzeja Priboj , imenovana je Slobodanka Klačar, istoričar umetnosti, zaposlena u ovoj kulturnoj ustanovi, a umesto Miroslava Nikitovića, novi v.d. direktor  Centra za razvoj usluga socijalne zaštite opštine Priboj je Zdravko Nikačević, socijalni radnik, zaposlen u ovoj ustanovi.

Na poslednjoj sednici SO Priboj imenovani direktori javnih preduzeća i ustanova, foto: A.Rovčanin

Odbornici pribojskog parlamenta, nakon sprovedenog konkursa, ponovo su za direktore JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboj i JKP “Usluga” imenovali Zdravka Pešuta i Željka Ječemenicu, a za v.d. direktora JP “Toplana” dosadašnjeg direktora Zorana Ratkovića.

Odbornici Skupštine opštine Priboj su na poslednjoj sednici  prihvatili  Izveštaj o radu za proteklu godinu JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboj, kao i Izveštaj o radu JP “Toplana” Priboj, uz uveravanja nadležnih, da će nova grejna sezona početi na vreme i da će svi radovi na izgradnji nove gradske toplane na biomasu, rekonstrukciji toplovoda i podstanica, biti  završeni prema potpisanom ugovoru.

Odbornici su prihvatili i izveštaj o radu JKP “Usluga” u prošloj godini, uz pohvale  i pozicije i opozicije, za rešavanje dugogodišnjeg problema na lokaciji Glišina voda,a  zahvaljujući toj sanacij i otklanjanju  značajnih kvarova na još dva mesta, stabilizovano je vodosnabdevanje u gradu.

Skupština opštine  Priboj je na svom šestom zasedanju prihvatila  i Izveštaj o radu za prošlu,kao i Godišnji program rada za tekuću godinu, jedine predškolske ustanove u gradu, PU “Neven”,gde su uz primenu epidemioloških mera uspeli da zaštite svoje polaznike od korona virusa,ali i da sa uspehom realizuju projekat reforme predškolskog obrazovanja, koji su finansirali EU i  resorna ministarstva Vlade Srbije.

PP Media