Proteklog vikenda granicu sa Crnom Gorom prešlo 128 hiljada putnika

Prijepolje/Brodarevo – Prema podacima Uprave policije proteklog vikenda u Crnu Goru ušlo je 128 hiljada putnika, a najfrekventnije je na graničnim prelazima sa Republikom Srbijom.

Gužve na Gostunu foto: A.Rovčanin

Iz Uprave policije su saopštili koliki je promet putnika na graničnim prelazima 11. jul – 17. jul 2022. godine navodeći da je tokom juna registrovano povećanje od 51% ukupnog prometa putnika na graničnim prelazima u odnosu na 2021.

Na GP Dobrakovo evidentirano je 108.193 putnika, odnosno povećanje prometa za 15% u odnosu na prethodnu godinu, na GP Dračenovac 57.421 – povećanje od 19%, na GP Ranče 36277 – povećanje od 13%. Takođe, intezivan je i međunarodni železnički saobraćaj, pa je na ŽGP Bijelo Polje povećan promet za 36% u odnosu na prethodnu godinu.

Pojačani promet putnika registrovan je i na granici sa Bosnom i Hercegovinom, a posebno na GP Šćepan polje gde je na ulazu u Crnu Goru evidentirano 53% putnika više nego u istoj sedmici prethodne godine, a zatim na GP Vraćenovići i GP Ilino brdo za 34% više. 

Imajući u vidu da se u špicu turističke sezone promet putnika povećava i do deset puta, a da su kapaciteti graničnih prelaza limitirani, Sektor granične policije je izvršio logističke i tehničke pripreme u svojim organizacionim jedinicama, kako bi se ubrzao promet putnika i smanjila zadržavanja na graničnim prelazima, saopštili su iz Uprave policije.

PP Media