Sandžačka demokratska partija peta na glasačkom listiću: Sa naprednjacima kreiramo buduću vlast

Prijepolje – Sandžačka demokratska partija Rasima Ljajića peta je predala listu za lokalne izbore u Prijepolju, koji su u nedelju 26. aprila. Na multietničkoj listi „Zajedno za Prijepolje – Rasim Ljajić“ je 41 kandidat za odbornike, a SDP će na predstojeće izbore na lokalu u koaliciji sa Socijaldemokratskom partijom Srbije i Liberalno demokratskom partijom.

SDP sa multietničkom listom na izbore u Prijepolju, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Nosilac liste, koju je svojim potpisom podržalo gotovo 1700 građana, je Esad Hodžić.

Struktura kandidata za odbornike sa liste „Zajedno za Prijepolje – Rasim Ljajić“ je multietnička i veoma raznolika. Prednjače mladi, školovani i dokazani ljudi u svom poslu, koji imaju želju da doprinesu napretku Prijepolja. Nosilac liste Esad Hodžić kaže da niko od predloženih kandidata nije ušao u politiku, da bi mu prvo zaposlenje bio rad u Opštinskom veću.

– Ovo su posebno važni izbori za Prijepolje, jer je ono tokom minule četiri godine devastirano. Ovo je postao grad ruševina, smeća, grad pasa lutalica, raznih zloupotreba, mahinacija, nerada…. Na ovim izborima se to mora zaustaviti. Siguran sam da građani imaju želju i potrebu da se vlast promeni, da Prijepolje dobije jednu ozbiljniju, odgovornu i bolju vlast – naveo je Hodžić.

U postizbornoj koaliciji Hodžić kao partnera vidi Srpsku naprednu stranku.

– Naš politički i prirodni partner je Srpska napredna stranka. Već dugo godina mi sa njma sarađujemo na republičkom nivou. Smatram da je Prijepolju neophodno i jako važno da naše dve stranke preuzmu odgovornost za dalji rad. I ovo što se desilo u SNS-u da su izašli sa novim ljudima daje na neki način nadu da će bti tako – smatra Esad i dodaje da će saradnja sa drugim partijama zavisiti od izbornih rezultata stranaka, te da će se tek nakon izbora razmišljati o proširenju buduće koalicije.

Hodžić se osvrnuo i na početak izborne kampanje. On je mišljenja, da su  partije koje su  tokom minule četiri godine bile na vlasti svoju kapanju trebale da počnu otvaranjem fabrika i prestavljanjem nekih značajnijih investicija, a ne nasipanjem pet kamiona šodera.

PP Media