Seoska olimpijada u Sastavcima, za pobedničko selo dva miliona

Selo Sastavci, najveća seoska MZ u opštini na Limu, osim što je medijski eksponirano godinama kao najveća „granična zavrzlama“ između Srbije i Bosne i Hercegovine, čuveno je i po Omladinskim seoskim igrama koje su najstarija manifestacija tog tipa na Tromeđi.

„Seoska olimpijada“ kako je nazivaju meštani, održavala se bez prekida i u toku rata i bombardovanja svih ovih godina, a sutra će zabeležiti svoje 57. izdanje.

Tradicionalno za 1. maj koji je ujedno i dan MZ Sastavci, organizovaće se sportska takmičenja u osam disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji (trčanje na 1.500 metara, skok u dalj, bacanje kamena s ramena, povlačenje konopca, streljaštvo, turniri u malom fudbalu i odbojci i šahu) koja okupe oko 500 učesnika iz svih seoskih MZ Priboja kao i susednih opština iz Bosne i Hecegovine i Crne Gore.

U cilju očuvanja manifestacije i popularizacije sporta kod seoske omladine, opština Priboj je treću godinu za redom opredeljuje stimulativnu meru u vidu nagrade za pobedničku ekipu kojoj pripada dva miliona dinara u infrastrukturnim radovima na teritoriji seoske MZ koja pobedi u generalnom plasmanu.

Uz sportska nademetanja u Sastavcima se organizuje i narodno veselje koje okupi i više hiljada gostiju sa cele tromeđe Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

GZS i PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *