Sinančević i Kolašinac priželjkuju finale

Prijepolje/Novi Pazar – Reprezentativci Srbije u atletici Asmir Kolašinac i Armin Sinančević nastupiće u četvrtak u kvalifikacijama bacanja kugle na Svetskom prvenstvu u Dohi.

“Osećam se dobro i treninzi mi idu odlično, tako da očekujem da se opet nađem u finalu, iako će to do sada sigurno biti najteže. S obzirom na visoke norme u svim disciplinama, pa i u bacanju kugle, uspeh je i to što sam se pojavio ovde na šampionatu”, prenosi Atletski savez Srbije (ASS) reči Kolašinca, Sjeničanina koji brani boje Beogradskog atletskog kluba.

Kriterijum za šampionat sveta u Dohi ispunilo je 36 bacača kugle, koji će biti podeljeni u kvalifikacione grupe A i B, a na borilište će izaći 3. oktobra od 18.20, odnosno 19.40.

Dva dana kasnije od 19.05, u finalu će se takmičiti svi koji prebace normu od 20,90 metara ili 12 najboljih iz kvalifikacije.

“Biti među najboljim atletičarima na svetu i predstavljati svoju zemlju je za mene već veliki uspeh. Očekujem finale za koje će biti potreban novi lični rekord, ali verujem u sebe. Ono što mi nedostaje, to je iskustvo sa ovakvih takmičenja, ali nadam se da me to neće sprečiti da bacim što dalje”, rekao je za zvanični sajt ASS član prijepoljskog Poleta Sinančević.

Kolašinac je ove godine najdalje bacio 20,88 metara u Zenici, dok je Sinančević u Pljevljima ostvario lični rekord od 20,74 metara.

Najbolji u 2019. sa 22,74 metra je Rajan Krauzer iz SAD, a titulu svetskog šampiona braniće Novozelanđanin Tomas Volš, koji je pre dve godine u Londonu osvojio zlato sa 22,03 metara.

Izvor: M. Minić RTVNP i PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *