“Stari grad” na dva stejdža

Vlatko Stefanovski, Aleksandra Radović, Lena Kovačević, muzički sastav Divanhana i grupa Ničim izazvan nastupiće od 12-14. avgusta na 12. festivalu “Stari grad” u Novom Pazaru.

Kako su danas saopštili oragnizatori, želja je da ova tradicionalna muzička manifestacija i dalje okuplja najbolje i najkvalitetnije, a da zadovoljava različite ukuse.

“Naša priča sada ima duboku tradiciju. Festival organizujemo od 2004. godine. Ovaj muzički događaj ostavlja trag i nešto je po čemu je Novi Pazar prepoznatljiv”, rekao je direktor festivala Aladin Imamović.

On je objasnio da ovaj događaj poslednje dve godine nema takmičarski karakter zbog aktuelnih trendova u muzici.
“Stalno smo u kontaktu s autorima i mladim izvođačima. Međutim, poslednjih par godina jednostavno oni ne pokazuju veće interesovanje za prezentaciju svog rada na ovaj način. Mladi vide bolju šansu za svoju afirmaciju u novim tv formatima i popularnim talent šou programima”, kazao je on.

Ranijih godina na festivalu su u revijalnom delu nastupale najveće muzičke zvezde sa prostora bivše Jugoslavije. Publiku “Starog grada” zabavljali su Van Gog, Emina Jahović, Bijelo dugme, Crvena jabuka, Hari Mata Hari, Bajaga, Aki Rahimovski, Masimo Savić, Zabranjeno pušenje, Sergej Ćetković, Tijana Dapčević i mnogi drugi.

“Ove godine mladi će uživati u predivnim rok zvucima grupe Ničim izazvan, koja podseća na muziku Darka Rundeka, ali ima i izraženu notu sopstvenog prepoznatljivog stila. Prva dama pop muzike Aleksandra Radović se u Novom Pazaru s nestrpljenje očekuje, kao i proslavljeni gitarista Vlatko Stefanovski. Lena Kovačević će doneti svoje zanimljive note u Novi Pazar, kao i grupa Divanhana, koja izbodi sevdah u fuziji sa džezom i drugim modernim muzičkim pravcima”, istako je Imamović.

Domaćin festivala biće poznati televizijski voditelj Ognjen Amidžić.

“Drago nam je da smo i ove godine dobili podršku Grada Novog Pazara i da lokalne vlasti maksimalno podržavaju ovu muzičku manifestaciju. Od grada smo dobili sredstva za bine na kojima će nastupiti naši muzički gosti. Međutim, najveći deo sredstava za organizaciju obezbedili smo od drugih donatora.Pored Gradske uprave generalni pokrovitelj je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a imamo i sponzore”, kazao je direktor Kulturnog centra Husein Memić.

Festival će I dalje nastojati da promoviše mlade muzičke umetnike iz Novog Pazari i drugih gradova, a oni će nastupati pre velikih zvezda.

Koncerti će se organizovati u bašti Kulturnog centra i na šetalištu kod sebilja.

Ulaz za sve posetioce je slobodan. Međutim, na obe lokalcije biće postavljene kutije za dobrovoljne priloge koji će biti namenjeni za humanitarne svrhe i pomoć onima kojima je to potrebno.

Oraganizatori festivala su Kulturni centar Novi Pazar i Massenetertaiment group. Pokrovitelji Grad Novi Pazar i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.
PP Media