„Štreka 2020“ – Prva izložba Marije Šljuke

Priboj – U četvrtak je u Priboju otvorena, 10. po redu Štreka, izložba slika na otvorenom, a svoje radove je prezentovala mlada Marija Šljuka. Slike su prvog dana bile izložene na šetalištu pored pruge u starom delu grada, dok će danas radove ove mlade umetnice, Pribojci imati priliku da pogledaju u gradskom parku u naselju. 

Izloženi radovi Marije Šljuke

Organizatori ove jedinstvene manifestacije su Zavičajni muzej Priboj i  Dom kulture ,,Pivo Karamatijević”.

Cilj ove izložbe je da podstaknemo slikare amatere da svoje radove prikažu široj publici. Onim koji pokažu svoje bogato stvaralaštvo, mi im vec sledeće godine organizujemo samostalnu izložbu u Domu kulture, jer kao što je već poznato, i Dom kulture i Zavičajni muzej u Priboju su otvoreni za izložbe svih slikara i amatera i akademskih. Ovim putem pozivam sve one koji imaju svoje radove i žele da izlažu, neka se jave  mi smo tu, raspoloženi za svaki vid saradnje – kazala je Borka Puzović direktorka Doma kulture Pivo Kramatijević.

Za Mariju Šljuku, Štreka je prilika da po prvi put predstavi svoja dela javnosti.

– Ovo je za mene poseban osećaj- svaki vid prepoznavanja i odobravanja onoga čime se bavim, mnogo mi znači. Sama manifestacija je odlična jer podržava slikare amatere i mislim da bi gradjani Priboja svakako trebalo više da se odazivaju- poručuje Marija.

PP Media