Sutra nova sednica Skupštine opštine Nova Varoš

Nova Varoš – Nova sednica Skupštine opštine Nova Varoš, osma u ovom sazivu, održaće se u četvrtak 25. marta, a zbog trenutne epidemiološke situacije i ovo zasedanje je u velikoj sali Doma kulture.

Novovaroški parlament ponovo zaseda, foto: A.Rovčanin

Ukolko odbornici prihvate predlog dr Branka Popovića, predsednika Skupštine, glasaće se o predlozima 12 odluka i zaključaka. Pored nove Odluke o građevinskom zemljištu, na dnevnom redu naćiće se i izmene i dopune Odluke o opštem uređenju, čistoći i komunalnoj higijeni na teritoriji naše opštine.

Pred odbornicima će se naći i izveštaj o prošlogodišnjem radu i finansijskom poslovanju Turističke organizacije „Zlatar“, kao i izveštaj o stepenu usklađenosti i planiranih i realizovanih aktivnosti iz Programa poslovanja preduzeća „Energija Zlatar NV“ u 2020. Odbornici će morati i da se izjasne o tome da li ima potrebe za angažovanje eksterne revizije završnog računa budžeta opštine za prošlu godinu.

Biraće se i nova Opštinska izborna komisija, u skladu sa rezultatima poslednjih lokalnih izbora, kao i predsednik i članovi Saveta za rodnu ravnopravnost i Saveta za mlade.

Varoške novine