Sveštenici Eparhije mileševske vraćeni sa crnogorske granice

Crna Gora/Prijepolje – Sveštenicima i sveštenomonasima Eparhije mileševske koji su u subotu ujutru krenuli put Nikšića na crkveno-narodni sabor, i na pokolonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog, nije bio dozvoljen ulazak u Crnu Goru na svim graničnim prelazima i vraćeni su nazad u Srbiju.

– Ipak, blagodareći Bogu i Svetom Vasiliju Ostroškom Čudotvorcu Eparhiju mileševsku na ovom svecrkvenom saboru predstavljaće njen predstojatelj, Njegovo Preosveštenstvo Episkop mileševski Atanasije koga smo izvestili o ovim nemilim događajima. Vladika Atanasije je poručio da zadržimo u duhu jednomislije, slogu, ljubav sa svom braćom i u Crnoj Gori i Srbiji, naglašavajući da među nama nema granica, jer svi mi koji smo u Bogu i u dobroj nameri, zajedno smo i onda kada smo fizički razdvojeni – navodi se u saopštenju  Eparhije mileševske.

Inače, u Nikšiću se očekuju desetine hiljada vernika koji će se okupiti kod Saborne crkve, kao i na Trgu vojvode Šaka Petrovića. Skup koji je najavljen kao “sabor u odbranu vere i svetinja”, kako naglašavaju organizatori, biće poslednja crvena linija u zaštiti duhovnog i verskog identiteta naroda Crne Gore.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *