Turistički radnici uklonili smeće sa vidikovca na Sokolici

Prijepolje – Uprkos vanrednom stanju, radnici Turističke organizacije iz Prijepolja, zasukali su rukave i očistili od smeća vidikovac na Sokolici, jedno od omiljenih izletišta žitelja te opštine.

Turistički uposlenici uklonili smeće sa vidikovca na Sokolici, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Brojni Prijepoljci sunčano vreme koriste za šetnju u prirodi, a jedno od najčešćih mesta gde odlaze je vidikovac na Sokolici. Međutim neogdovorni pojedinaci, nakon uživanja u prirodi iza sebe ostave ogromne količine smeća, što predstavlja negativan utisak i stvara ružnu sliku kod istinskih ljubitelja prirode.

Pivske flaše, plastične kese, ostaci roštilja samo su deo smeća koje gotovo da je zatrpalo vidikovac.

– Zbog konfiguracije terena, kamion komunalnog preduzeća nije u mogućnosti da priđe do samog vidikovca i da ukloni otpad. Iako nije naš posao da čistimo smeće, kao odgvorni ljudi i ove godine smo se organizovali, nismo čekali komunalce već smo zasukali rukave i očistili smeće koje se nalazilo kod vidikovca. Ovom prilikom apelujem na sve koji posećuju ovo mesto da ne ostavljaju za sobom smeće – kaže direktor TO Prijepolje Nebojša Svičević i dodaje da će već u ponedeljak turistički uposlenici krenuti sa čišćenjem plaže na Petrovcu.

 Projekat izgradnje vidikovca na Sokolici, koji je završen krajem 2016. godine iznosio je  1,1 milion dinara. Opština Prijepolje učestvovala je sa 350 000 dinara, a ostatak sredstava obezbedilo je Ministratvo trgovine, turizma i telekomunikacija preko projekta Turističke organizacije regije Zapadna Srbija „Izgradnja i opremanje deset vidikovaca“.

Posetioci koji dolaze na vidikovac, dobili su priliku da sa tog mesta posmatraju sve lepote grada na Limu. Pogled puca i ka nekim od najlepših planina u Srbiji – Zlataru, Zlatiboru, Jadovniku.

PP Media