U akciji “Sutjeska” pali dileri iz Prijepolja (video)

Prijepolje – U akciji kodnog naziva „Sutjeska“ uhapšeno je šest osoba. Akciju su u rejonu sela Šadići kod Tjentišta izveli pripadnici PU Foča. 

Hapšenje prijepoljskih dilera u Bosni

U zasedi u utorak oko jedan sat iza ponoći, zaplenjeno je i skoro 40 kilograma droge, koja je, prema prvim informacijama, iz Crne Gore trebala biti prebačena u Sarajevo. Tom prilikom lišeno je slobode šest lica od kojih je dvoje iz Prijepolja.

– Policijski službenici su, provodeći planske aktivnosti na sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, sproveli operativnu akciju „Sutjeska“, koja je rezultirala hapšenje šest lica. Oni su osumnjičeni da su počinili krivično delo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“. Prilikom pretresa osumnjičenih, pronađene su četiri torbe u kojima se, prema operativnim podacima, nalazi opojna droga marihuana u količini od oko 35 kilograma – kazao je načelnik PU Foča, Velimir Kostović.

Od šest osumnjičenih osoba tri su bile nosači, jedan je bio izviđač kroz šumski predeo u okolini sela Šadići.

Dve su osobe u susret ovoj grupi u automobilima stigle iz Sarajeva, kako bi preuzele robu najverovatnije na magistralnom putu Tjentište – Foča. 

Pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje u toku je kriminalistička obrada uhapšenih osoba.

– Akcija je izvedena na osnovu prethodno prikupljenih operativnih podataka prema bezbedonosno interesantnim licima koja se bave krivičnim delom neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga – istakao je Kostović.

U akciji su uhapšeni Mensudin Hadžić, Samir Ćatić, Behrudin Memić, Omer Memić, Elvedin Mulaosmanović i Nihad Bjelak. Prema prvim informacijama, Hadžić, Ćatić, Mulaosmanović i Bjelak su iz Sarajeva i državljani su BiH, dok su braća Memić iz Prijepolja i državljani su Srbije.

Avaz i PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *