U brdsko planinskim selima Prijepolja i Nove Varoši još bez struje

Prijepolje/Nova Varoš – U opštini Prijepolje danas je, nakon jučerašnjeg kolapsa u snabdevanju električnom energijom, situacija znatno bolja, ali, prema rečima prvog čoveka ove opštine, Draga Popadića još ima meštana koji nisu dobili struju.

U Prijepolju znatno povoljnija situacija nego prethodnog dana, foto: D.Nikolić

Veći deo opštine dobio je struju, osim u brdsko planinskim predelima, a zahvaljujući angažovanim ekipama iz distribucije, u toku dana očekujem da će elektrosnabdevanje biti normalizovano, rekao je Popadić i dodao da bolnica i Dom zdravlja danas imaju uredno snabdevanje električnom energijom.

Granični prelaz Jabuka i dalje nema struje, prekidi u telekomunikacionim mrežama su veliki, a najveći problem i dalje su brdsko planinska sela sa neprisutupačnim terenima.

Najveći problem su sela koja gravitiraju ka Sjenici, to su nepristupačni tereni, ali zahvaljujući Elektromreži Srbije, ekipama iz Niša, Sjenice, Tutina, kao i savetima mesnih zajednica koji su prema repetitorima čistili sneg kako bi probili prilaze, problemi se rešavaju brzinski i mogu reći da su svi do jednog pokazali spremnost da reaguju u ovakvim vanrednim situacijama, dodao je Popadić.

Predsednik opštine Nova Varoš: Problem su tri sela bez struje, rešavamo danas

Velika količina snega prethodnih dana pala je i u opštini Nova Varoš, gde je visina snežnog pokrivača u proseku pola metra u gradskom području, dok na planinskim prevojima Zlatara, Javora i Murtenice dostiže i do dva metra.

„Mi smo noć nedelju na ponedeljak imali ogromnu količinu snega koji je pao u novovaroškoj opštini, prvenstveno na Zlataru i ostalim planinskim visovima ispod Javora i Murtenice. Najveće nevolje meštanima napravio je olujni vetar koji je pokidao niskonaponske provodnike u desetak sela, u kojima nismo imali redovno snabdevanje električnom energijom. Zahvaljujući radnicima iz Distribucije Nove Varoši svi kvarovi su otklonjeni u toku jednog dana“, rekao je predsednik Opštine Radosav Vasiljević.

Foto: D.Nikolić

„Ono što nam još pravi problem su naša sela, Gornja i Donja Bistrica i deo Draževića, koji noćas nisu imali električnu enrgiju. Očekujemo saniranje i tih kvarova danas u toku dana, rekao je Vasiljević.

On je izrazio zahvalnost meštanima novovaroških sela ali i same varošice, jer su se sami organizovali u čišćenju puteva traktorskim vozama, ali i trotoara u samom gradu.

Upravo uz pomoć meštana, očišćeni su svi lokalni putevi do centara mesnih zajednica, kao i do zaseoka u kojima živi više meštana.

„Jedini problem koji ostaje jeste da se struja dovede i do ova tri sela“, zaključio je Vasiljević.

PP Media