U hladnom Limu prvi do krsta stigao Mihajlo Veruović

Na Bogojavljenskom plivanju za časni krst u hladnoj vodi Lima u Prijepolju zaplivalo je 26 takmičara , među kojima je bila i jedna dama. Do krsta je najbrže stigao dvadesetjednogodišnji Mihajlo Veruović.

U organizaciji Eparhije mileševske i crkvene opštine Prijepolje već četvrtu godinu za redom održava se Bogojavljensko plivanje za časni krst. Nakon jutarnje liturgije u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog , ulicama grada prošla je litija, a potom su odvažni plivači zaplivali u hladnom Limu, na temperaturi vode nižoj od 3 stepena.

– Ovu pobedu posvećujem našem narodu na Kosovu i Metohiji uz poruku : nema predaje – kazao je pobednik trke Mihajlo Veruović kojem ovo nije bio prvi put da zapliva u hladnom Limu na Bogojavljenje.

Pobednik Mihajlo Veruović foto: www.ppmedia.rs

Episkop mileševski Atanasije čestitao je građanima Bogojavljenje, tradicionalnim pozdravom „Bog se javi“ navodeći da je to dan kada je Bog otvorio nebesa i pokazao se vernicima. On je blagoslovio žitelje Prijepolja i poželeo im više radosti, hrabrosti, elana u radu, napretka i svega dobroga.. Inače, nadmetanje plivanča za krst časni pratio je veliki broj građana, a lepo vreme išlo je na ruku kako njima tako i učesnicima.

PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *