U Mileševi održana Izborna skupština Pokreta ROD

Posle registracije Pokreta Rodoljubi otadžbine i dijaspore-ROD, koji su osnovali lideri srpskih zajednica na svim kontinentima u cilju zaštite interesa srpskog rasejanja i srpskih interesa u celini, održana je i Izborna skupštine Pokreta ROD u simbolično odabranom, manastiru Mileševa i okolini.
U saopštenju ROD-a, između ostalog piše, da se posle dužeg dogovaranja došlo do ideje da se stvori jedna vrsta pokreta koji bi predstavljao 5 miliona rasejanih Srba sa svih kontinenenata, kao i one u matici, i to bez ideoloških odrednica.

Dragan Stanojević je u porti manastira Mileševa pročitao pripremljenu i usaglašenu Deklaraciju koju je ROD doneo u cilju odbrane Kosova i Metohije. Kasnije, na dnevnom redu Izborne skupštine ROD-a bio je izbor predsednika, predsedništva, usvajanje Deklaracije i druga pitanja.

Osnivači Pokreta ROD

Na predlog Dragiše Vasiljevića iz Austrije i uz podršku ostalih osnivača, jednoglasno je izabran predsednik Pokreta ROD, privrednik iz Rusije i Ukrajine, Dragan Stanojević, nekadašnji predsednik Skupštine dijaspore i Srba u Regionu.

Izabrani su i članovi predsedništva:
1.Boris Maksimović iz Norveške
2. Dragiša Vasiljević iz Austrije
3.Slobodan Benđo iz Australije
4.Željko Vraneš iz Engleske
5.Đuro Plavšić iz Nemačke

Na skupu se dogovaralo o organizacionoj strukturi pokreta, kao i o budućim oblicima saradnje i okupljanja članstva.
Poslednjeg dana, članovi pokreta ROD sastali su se sa predsednikom opštine Nova Varoš, Radosavom Vasiljevićem i njegovim saradnicima i upoznali sa turističkim i privrednim potencijalom ovog kraja.

U saopštenju piše da je delegacija ROD-a obišla proizvodne pogone nekoliko uspešnih privrednika u ovom kraju radi pronalaženja potencijala za saradnju i realizaciju ekonomskih ciljeva pokreta.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *