U nedelju memorijal „Ferid Mezildžić – Fara“

Prijepolje – Četiri ženske odbojkaške ekipe iz Srbije i Crne Gore, odmeriće snage u nedelju na Memorijalnom turniru „Ferid Mezildžić – Fara“, dvadesetom po redu. Utakmice će se igrati u sali škole „Vladimir Perić Valter“ u Prijepolju.

Turnir posvećenom utemeljivaču ženske odbojke u gradu na Limu, istaknutom sportisti i profesoru fizičkog vaspitanja  Feridu Mezildžiću Fari, po tradiciji okuplja četiri ženske odbojkaške ekipe. Ove godine, pred domaćina “Trendteksa” za pehar će se boriti ekipe Jedinstva iz Užica, Rudara iz Pljevalja i Jedinstva iz Bijelog Polja.

Prvu utakmicu, na turniru odigraće od 10 i 30 časova Trendteks i Rudar iz Pljevalja, zatim sledi ceremonija zvaničnog otvaranja turnira a potom i  duel dva Jedinstva iz Užica i  Bijelog Polja. U 14 časova planirana je utakmica za treće mesto, a zatim sledi finalni meč.

Turnir je imao lepu uvertiru zahvaljujući Odbojkaškom savezu Srbije, koji je u Prijepolje poslao pehar koji su odbojkašice Srbije osvojile na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Turskoj. Rukovodstvo Trendteksa potom je pehar odnelo u nekoliko ovdašnjih firmi i u gradsku školu Vladimir Perić Valter gde se više od 200 mališana slikalo pored trofeja.

PP Media