U petak sud donosi odluku da li će produžiti pritvor napadaču na kuću privrednika Adnana Mušovića

Sudija Osnovnog suda u Prijepolju Milan Vasiljević trebalo bi u petak da donese odluku da li će Erol N. i dalje ostati u pritvor zbog krivičnog dela izazivanja opšte opasnosti ili će biti pušten da se brani sa slobode. Njemu se na teret stavlja da je 3. novembra, u ranim jutranjim satima, bacio dva molotovljeva koktela ispod automobila “mercedes” i “pežo” koji su bili parkirani u dvorištu kuće uglednog prijepoljskog biznismena Adnana Mušovića.

U požaru, koji se proširio na deo kuće oštećenog i njegovog komšije, nije bilo povređenih.

Osumnjičeni Erol N. nalazi se u pritvoru od 4. novembra, kada su mu inspektori Policijske uprave u Prijepolju stavili lisice na ruke, svega 24 časa nakon učinjenog krivičnog dela. Sigurnosne kamere snimile su ceo događaj, što je policiji olakšalo posao da ravestle ovaj slučaj koji je uznemirio žitelje grada na Limu.

Pred sudom Erol N. se branio ćutanjem i nije želeo da otkrije koji su bili motivi za napad na vozila i kuću privrednika, niti da govori o eventualnim nalogodavcima. U dva navrata sud je saslušao nekoliko svedoka u ovom postupku.

Kako saznajemo ovo nije prvo krivično delo koje je počinio Erol N., naime on je presudom Okružnog suda u Užicu 4. marta 2009. godine osuđen novčanom kaznom zbog posedovanja narkotika. Takođe pred Osnovnim sudom u Prijepolju u toku je krivični postupak zbog krivičnog dela utaje poreza, ono što je specifično za ovaj slučaj jeste da se predmet nalazi kod sudije Milana Vasiljevića, da je optužni predlog protiv okrivljenog Erola N. tužilac podneo još pre više od dve godine međutim da ceo slučaj tapka u mestu i da postoji mogućnost da zastari.

Inače, nakon prave traume koju su preživeli tokom napada, porodica Adnana Mušovića, koji u Prijepolju slovi za uglednog privrednika, živi u strahu za svoju bezbednost koji je naročito prisutan kod maloletne dece.

PP Media