U Prijepolju poskupljuju komunalije – aktuelizovana i rekonstrukcija škola

Prijepolje – Prijepoljski većnici dali su saglasnost i prosledili skupštini na usvajanje predlog Odluke Nadzornog odbora JKP Lim o povećanju cena komunalnih usluga – vode i smeća. Takođe, stav opštinskog rukovodstva je da se moraju pokrenuti sa mrtve tačke stari infrastrukturni projekti, kao što je rekonstrukcija osnovnih škola Vladimir Perić Valter i Boško Buha u Ivanju.

Foto: A.Rovčanin

– Povećanje u iznosu od 20 – 30% je minimalno povećanje. Izraženo u dinarima, to je 2,3 do 10 dinara. Kako god, to su opet najniže cene u Srbiji – ističe Drago Popadić, predsednik opštine Prijepolje

Još 2017. godine škole Vladimir Perić Valter i Boško Buha su na predlog Vlade ušle u spisak obrazovnih ustanova koje će se rekonstruisati, međutim još uvek se sa mrtve tačke nije krenulo.

– U Priboju su dve škole rekonstruisane, u Novoj Varoši jedna a mi u Prijepolju smo tek na početku izrade projektno-tehničke dokumentacije. To je naš veliki poraz. Nemamo vremena da čekamo, prolongirali smo do septembra spremanje dokumentacije i čitav posao preuzeće opština. Opština će preuzeti inicijativu jer ne želimo to ostaviti na direktorima koji nemaju dovoljno znanja i kapaciteta i nadamo se da ćemo, nažalost, sa zakašnjenjem od 10 godina, imati rekonstruisane škole u Prijepolju – poručuje Drago Popadić.

Biće raspisan i arhitektonsko-urbanistički konkurs u cilju iznalaženja adekvatnog rešenja za gradsku pijacu.

-Pijaca izgleda kao brazilska favela. Raspisaćemo konkurs kako bi dobili rešenje za sređivanje tog dela sa mogućnostima  da u okviru pijace imamo parking prostor, Drago Popadić, pijacu a u skladu sa zakonom da dobijemo i upravnu zgradu pijace i potencijalno upravnu zgradu komunalnog preduzeća koja je u katastrofalnom stanju – objašnjava Popadić i dodaje:

– Takođe, Ćirkova ulica, deo od visećeg mosta pa uzvodno – taj deo zreo je za rekonstrukciju i pokušaćemo bar 10 parking mesta i tu da obezbedimo. Krenućemo u izradu projektno-tehničke dokumentacije, a verujem da ćemo rebalnsom izdvojiti sredstva za to – tvrdi predsednik opštine Prijepolje, Drago Popadić.

Tačke koje se odnose na predlog novih vršilaca dužnosti Biblioteke, Turističke organizacije i JKP Lim odložene su za neku od narednih sednica.

-Nismo dobili od koalicionih partnera ime kandidata za JKP „Lim“ i samim tim ne možemo da raspravljamo da li ispunjava uslove. Rekli smo da idemo u paketu komunalno preduzeće, Biblioteka i Turistička organizacija, za koje imamo kandidate koji ispunjavaju uslove – rekao je predsednik opštine Prijepolje.

PP Media