Uručeni ugovori za projekte ekonomskog osnaživanja žena

Nova Varoš – U Vladi Srbije u sredu su uručeni ugovori za realizaciju projekata iz oblasti ekonomskog osnaživanja žžena za 12 lokalnih samouprava, među kojima je i Nova Varoš, i četiri udruženja.

Ugovore je u ime potpredsednice Vlade Srbije i predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorane Mihajlović uručio državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoran Lakićević.

Ugovori su uručeni predstavnicima opština Požarevac, Nova Varoš, Svrljig, Kraljevo, Kragujevac, Vranje, Vlasotince, Bačka Palanka, Kuršumlija, Raška, Blace, Bečej, a podržana su i četiri udruženja i to Žene na prekretnici, Fond B 92, Udruženje žena kolubarskog okruga i Zrenjaninski edukativni centar.

Lakićević je rekao da će ova podrška značiti lokalnim samoupravama da unaprede rodnu ravnopravnost i da je za 12 opština i gradova opredeljeno šest miliona dinara.

Za četiri organizacije odobreni su projekti u ukupnoj vrednosti od 13 miliona dinara, dodao je.

“Nećemo stati ovde, naredne godine raspisaćemo novi konkurs. Nema rodne ravnopravnosti ako je ne spustimo na lokal i ne radimo više u lokalnim zajednicama. Na republičkom nivou stanje je bolje, umrežavamo se i donosimo zakone i strategije, ali moramo ojačati aktivnosti na lokalu “, rekao je Lakićević.

On je dodao da će odobreni projekti doprineti da stotine žena unapredi znanja i veštine i tako povećaju konkurentnost na tržistu.

S tim u vezi, on je zahvalio predstavnicima Delegacije EU u Srbiji i organizaciji UN Women što su prepoznale i podržale napore usmerene ka tome.

PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *